fbpx

Παγκόσμιο Βετεράνων: “Ασημένιος” ο Σταύρος Πλακαντωνάκης στο διπλό ανδρών στο Μουσκάτ

Παγκόσμιο Βετεράνων: “Ασημένιος” ο Σταύρος Πλακαντωνάκης στο διπλό ανδρών στο Μουσκάτ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για την Ελλάδα το Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης βετεράνων 2023, που πραγματοποιήθηκε στο Μουσκάτ από τις 16 έως τις 21 Ιανουαρίου 2023.

Ο Σταύρος Πλακαντωνάκης, πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο διπλό ανδρών της κατηγορίας 80-84 ετών με συμπαίκτη τον Γερμανό Βόλφγκανγκ Βενκ.

Στον τελικό βρήκαν μπροστά τους ένα ακόμα ζευγάρι από τη Γερμανία, όπως είχε γίνει στην 8άδα, αλλά και στα γκρουπ. Αναμετρήθηκαν με τους Σιέγκφρεντ Λέμκε/Βόλφγκανγκ Σμιντ, που ήταν 1ο φαβορί της κατηγορίας κι επίσης είχαν προχωρήσει χωρίς ήττα. Το ελληνογερμανικό δίδυμο έδωσε και τις τελευταίες δυνάμεις του, αντέδρασε πολύ καλά στο χαμένο 1ο σετ και ισοφάρισε, ώσπου κάμφθηκε με 3-1 σετ (5-11, 11-6, 6-11, 7-11).

Στο ίδιο αγώνισμα ο αξιοθαύμαστος παλιός πρωταθλητής Ελλάδας είχε κατακτήσει τον περασμένο Ιούλιο την 3η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βετεράνων στο Ρίμινι της Ιταλίας, ενώ στο Σουλτανάτο του Ομάν κατάφερε να πάρει και το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό μικτό της ίδιας κατηγορίας με την Ατσούκο Σιρέι από την Ιαπωνία.

Θυμίζουμε ότι στη διοργάνωση αγωνίστηκαν επίσης ο Θανάσης Χειμωνάς στην κατηγορία 50-54 ετών, ο Πέτρος Αποστόλου (60-64), ο Νίκος Δούης (65-69) και ο Γιώργος Καραμπεάζης (65-69).

Να σημειωθεί επίσης, ότι σε τελικό κορυφαίας διοργάνωσης βετεράνων η Ελλάδα είχε συμμετοχή και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2019 όταν ο Γιάννης Βλοτινός ήρθε 2ος στην κατηγορία 40-49 ετών.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ