fbpx

Τουρνουά “Ιωάννης Ασημακόπουλος”: Χρυσό μετάλλιο για Κούτρα και Σινιού σε παίδες και κορασίδες

Τουρνουά “Ιωάννης Ασημακόπουλος”: Χρυσό μετάλλιο για Κούτρα και Σινιού σε παίδες και κορασίδες

Η Πάτρα ανέλαβε το 11ο τουρνουά “Ιωάννης Ασημακόπουλος”, που διεξήχθη το διάστημα 14-15 Ιανουαρίου στο κλειστό γυμναστήριο “Κώστας Πετρόπουλος”, ήταν το 4ο της φετινής περιόδου και το εναρκτήριο για το 2023.

Συγκέντρωσε 167 αγόρια και κορίτσια από 41 σωματεία της χώρας (με 6 απουσίες της τελευταίας στιγμής) και είχε οργανωτική επιτυχία από την Τοπική Επιτροπή Δυτικής Ελλάδας/Πελοποννήσου, η οποία τίμησε εξαιρετικά άλλη μια χρονιά τη μνήμη του πρώην προέδρου της κι επί σειρά ετών μέλους της διοίκησης της ομοσπονδίας της ΕΦΟΕπΑ Ιωάννη Ασημακόπουλου.

Στους παίδες κυνήγησαν την πρωτιά οι συμπαίκτες στον Ποσειδώνα Λουτρακίου Γιάννη Κούτρα και Κώστας Φάκαρος, που έφτασαν στον τελικό χωρίς να χάσουν επί μέρους σετ. Πολύ ενδιαφέρουσα η εξέλιξη στο καθοριστικό ματς με τον Κούτρα να επικρατεί με 3-2 σετ (11-9, 3-11, 10-12, 11-3, 11-6) και να γίνεται ο κυρίαρχος της κατηγορίας στη φετινή σειρά. Έχει αγωνιστεί σε 3 τουρνουά κι έχει ισάριθμες πρωτιές. Δεύτερος σερί τελικός για τον Φάκαρο, που ήταν νικητής στην Αλεξανδρούπολη.

Πολύ παραγωγική και η Τσι Σινιού στις κορασίδες. Η κινεζικής καταγωγής αθλήτρια είχε συναρπαστικό τελικό με τη Βασιλική Μπουλά (Νο 2). Στο τέλος έφτασε στη νίκη με 3-2 σετ (11-4, 11-13, 12-10, 2-11, 11-8) και κατέκτησε την 1η θέση σε 3ο συνεχόμενο όπεν. Στην 8άδα είχε αποκλείσει το 1ο φαβορί, τη Στέλλα Μαυροματάκη των Χανίων, με 3-0 σετ.

Μετάλλια παίδων:
1. Κούτρας Γιάννης (Ποσειδών Λουτρακίου)
2. Φάκαρος Κώστας (Ποσειδών Λουτρακίου)
3. Κοσμάς Γιώργος (ΔΑΟ Ταύρου)

Μετάλλια κορασίδων:
1. Σινιού Τσι (ΑΟ Ταταύλα)
2. Μπουλά Βασιλική (Ωρίων ΑΠΟ Χίου)
3. Χρυσοστομίδου Ειρήνη (Σάρισες Φλώρινας)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ