fbpx

Youth Contender: Στις θέσεις 9-16 της κατηγορίας U13 πλασαρίστηκε ο Αλεξούδης στην Αυστρία

Youth Contender: Στις θέσεις 9-16 της κατηγορίας U13 πλασαρίστηκε ο Αλεξούδης στην Αυστρία

Στο Λιντς της Αυστρίας ξεκίνησε την Τετάρτη (11/1) το 1ο World Table Tennis Youth Contender για το 2023 κι έφερε ήδη ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για τα ελληνικά χρώματα.

Με συνολικά 3 νίκες ο 13χρονος Κωνσταντίνος Αλεξούδης έφτασε στις θέσεις 9-16 της κατηγορίας του επαναλαμβάνοντας το θετικό πλασάρισμα του Νοεμβρίου, κι αυτό στην Under 13, στο επίσης δυνατό Youth Contender της Ιταλίας. Αποκλείστηκε δύσκολα από το νούμερο 2 των αγώνων, ενώ είναι αξιοσημείωτο για το κομμάτι της ψυχολογίας και το στοιχείο ότι ο αριστερόχειρας Εβρίτης πήρε πρόκριση και μετά πέτυχε νίκη στα νοκ άουτ στα πέντε σετ.

Είσοδο στο ταμπλό κατάφερε και η αδερφή του. Η Κατερίνα Αλεξούδη προκρίθηκε στον 1ο γύρο της κατηγορίας Under 17 και τελικά βρέθηκε στις θέσεις 33-64. Καλή προσπάθεια στα γκρουπ έκαναν και οι Ζωή Καζάκου, Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη, έμειναν έξω από τη δεύτερη φάση, πάντως και για τα τρία κορίτσια το πιο ουσιαστικό, στην παρθενική παρουσία τους σε αυτά τα διεθνή τουρνουά, είναι να πάρουν πολύτιμη εμπειρία και να τεστάρουν τις δυνάμεις τους.

Την Πέμπτη (12/1) αρχίζουν δύο ακόμα ηλικιακές κατηγορίες με ελληνική παρουσία. Στην U19 η Αλεξούδη θα αγωνιστεί στο 13ο γκρουπ με αντιπάλους τη Σλοβάκα Ντομίνικα Βιλτσίκοβα (επικεφαλής) και την Ουγγαρέζα Κέντρα Μόλναρ. H Μεραμβελλιωτάκη κληρώθηκε στο 14ο γκρουπ και θ’ αντιμετωπίσει τη Γερμανίδα Ζοζεφίνα Νιούμαν και τη Ρουμάνα Αλέσια Σφερλέα.

Η Παπαδημητρίου είναι 2ο φαβορί στο 15ο γκρουπ. Κυνηγά την πρόκριση κόντρα στη Λίλου Μασάρ από το Βέλγιο, την Άνθεα Κουταχάρ από τη Μάλτα και τη Γιου Τιάνερ από την Αγγλία.

Σε γκρουπ των 4ων είναι και η Καζάκου, συγκεκριμένα στο 16ο. Θα τεθεί αντιμέτωπη με την Ιταλίδα Μίριαμ Καρνοβάλε, την Τσέχα Μόνικα Παρίζκοβα και την Ουγγαρέζα Κίρα Μπαλόγκ.

Ο Αλεξούδης τέλος, έχει κληρωθεί από τη δεύτερη σειρά των seeding και στην κατηγορία U15. Αντιμετωπίζει τον Τσέχο Γιαν Σκάλντα και τον Ούγγρο Ζέτενι Λίντνερ. Οι κληρώσεις για το διπλό μικτό δεν έχουν γίνει ακόμα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ