fbpx

Διαρροή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των αθλητών ανακάλυψε η ITTF

Διαρροή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των αθλητών ανακάλυψε η ITTF

Στόχος επικριτικών σχολίων έγινε η διεθνής ομοσπονδία του αθλήματος όταν έγινε γνωστό ότι πληροφορίες και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα εκατοντάδων αθλητών της έχουν διαρρεύσει προς άγνωστη κατεύθυνση.

 Η έρευνα του ολλανδικού RTL Nieuws έδειξε διαβατήρια και πιστοποιητικά εμβολιασμού που ήταν διαθέσιμα προς όποιον ήθελε να τα κατεβάσει για 3 χρόνια καθώς ήταν αποθηκευμένα online. Η ολλανδική ομοσπονδία ζήτησε από τη διεθνή διευκρινίσεις πάνω στο θέμα ενώ μεταξύ εκείνων που τα στοιχεία τους είναι διαθέσιμα είναι ο κάτοχος του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου, ο Κινέζος Μα Λονγκ και ο παγκόσμιος πρωταθλητής, επίσης από την Κίνα, ο Φαν Ζεντόνγκ.

 «Είδαμε ότι αυτή η απόφαση πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά», είπε ο εκπρόσωπος της ολλανδικής ομοσπονδίας, Ντένις Ράινμπικ. Οι πληροφορίες των παικτών δεν είναι πλέον διαθέσιμες με την ITTF να διορθώνει τη ζημιά ενώ ο εκπρόσωπος της διεθνούς ομοσπονδίας είπε ότι δεν είχε προηγούμενη γνώση για διαρροή πληροφοριών. «Ενημερωθήκαμε για ένα ζήτημα ασφάλειας από κάποιον ανεξάρτητο ειδικό στην τεχνολογία. Η ITTF κλείδωσε την πρόσβαση όταν έμαθε το περιστατικό. Τα έγγραφα αποθηκεύτηκαν σε αυτό το μέρος για μία σύντομη χρονική περίοδο και δεν έχουμε ενδείξεις ότι προσωπικές πληροφορίες ήταν προσβάσιμες πριν την αναφορά. Η ασφάλεια των δεδομένων είναι μέγιστης σημασίας για την ITTF. Έχουμε ήδη εφαρμόσει επιπρόσθετα μέτρα ασφάλειας και θα παρατηρούμε ύποπτες δραστηριότητες».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ