fbpx

Τόλιου στο ApexSports.gr: «Είχα σκεφτεί να σταματήσω – Στόχος μου η Ολυμπιάδα» (vid)

Τόλιου στο ApexSports.gr: «Είχα σκεφτεί να σταματήσω – Στόχος μου η Ολυμπιάδα» (vid)

Η πρωταθλήτρια του Πινγκ Πονγκ, Κατερίνα Τόλιου, μίλησε για όλα στο ApexSports.gr και στην Μαρία Σκοπελίτου, αναφερόμενη για την ενασχόληση της με το άθλημα, για τους κοντινούς και μελλοντικούς της στόχους και όχι μόνο.

Η 27χρονη αθλήτρια έχει χαρίσει πολλές διακρίσεις στην ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση και όπως φαίνεται από τη πορεία της, θα έχει ένα ακόμα πιο λαμπρό μέλλον.

Στόχος της είναι, όπως και για όλους τους αθλητές και αθλήτριες του επιπέδου της, η συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες και φυσικά η διάκριση σε αυτούς. Άλλωστε, όπως είπε: «όταν αγωνίζεσαι με το εθνόσημο στο στήθος είναι κάτι ανατριχιαστικό και μεγάλη τιμή».

Πριν λίγες ημέρες, η Τόλιου, ανέβηκε 27 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, όπου με 2 νίκες στα προκριματικά και 1 στο κεντρικό ταμπλό, πλασαρίστηκε στα θέσεις 17-32 του γερμανικού Feeder, και πλέον βρίσκεται στην 181η θέση από τη 208η, που ήταν την 47η εβδομάδα.

Στους ελληνικούς πίνακες αξιολόγησης του Δεκεμβρίου, η Τόλιου είναι 1η με 2.396,9 βαθμούς (από 2.312,9) και ξεπέρασε και την Πεσότσκα, που ήταν στην κορυφή.

Όσον αφορά, τις διακρίσεις της, έχει βγει τέσσερις φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας στο ατομικό γυναικών, μία στο νέων γυναικών, τρεις στο εφηβικό και μία στο παιδικό. Ακόμα, έχει πλασαριστεί δύο φορές στη 16αδα του Πανευρωπαϊκού νεανιδων στα ατομικα και μία στα ομαδικά, δύο φορές 5η θέση στους Μεσογειακούς Αγώνες στο ατομικο (2018,2022) και 4η θέση στο ομαδικό (2018).

Πλέον, εκτός από τον Παναθηναϊκό αγωνίζεται στη Γαλλία (Rennes) και στην Ισπανία (Reus). Η Renne βρίσκεται στη 2η κατηγορία, ενώ η Reus είναι στην Superdivisión (1η κατηγορία).

Η Τόλιου όπως αποκάλυψε στο ApexSports.gr, της είχε περάσει από το μυαλό να σταματήσει από το Πινγκ Πονγκ, όμως η επιμονή της, δεν την άφησε. «Είχα σκεφτεί πολλές φορές να σταματήσω, αλλά η επιμονή με έχει κρατήσει να συνεχίσω», είπε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Μάλιστα, μίλησε και για τις ομάδες που έχει αγωνιστεί αναφέροντας: «Καλύτερη ομάδα που έχω αγωνιστεί στην Ελλάδα είναι ο Παναθηναϊκός και στο εξωτερικό είναι η Reus που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή».

Για τους στόχους της απο εδώ και πέρα, τόνισε: «Κοντινός μου στόχος είναι η πρόκριση στους Ευρωπαϊκούς αγώνες που γίνονται τον Ιούνιο. Γενικότερα μεγάλο μου όνειρο είναι να αγωνιστώ στην Ολυμπιάδα».

Όσον αφορά, για το τι χρειάζεται η Επιτραπέζια Αντισφαίριση για να ανέβει στην Ελλάδα, ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή έχουμε κάποια έλλειψη προπονητών, που η ομοσπονδία μεριμνά για το συγκεκριμένο θέμα, αφού θα ανοίξει σχολή».

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ