fbpx

Υπέβαλλε υποψηφιότητα η ΕΦΟΕπΑ στην ETTU για τη διεξαγωγή των Europe Youth Series στο Λουτράκι

Υπέβαλλε υποψηφιότητα η ΕΦΟΕπΑ στην ETTU για τη διεξαγωγή των Europe Youth Series στο Λουτράκι

Η ΕΦΟΕπΑ (Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης) υπέβαλλε υποψηφιότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (ETTU) για να διοργανώσει στο Λουτράκι, τον Οκτώβριο του 2023, τουρνουά της νέας σειράς αγώνων με την επωνυμία Europe Youth Series.

Αρχές Νοεμβρίου, η ETTU είχε ανακοινώσει ότι τον επόμενο χρόνο εγκαινιάζει όπεν για τις εθνικές ομοσπονδίες-μέλη της και θα περιλαμβάνουν τις κατηγορίες αθλητών/τριών κάτω των 15 και κάτω των 13 ετών.

Η ΕΦΟΕπΑ, που από το 2021 έχει πετύχει πολύ σημαντικά πράγματα με την ανάληψη διεθνών διοργανώσεων, είδε αμέσως θετικά την περίπτωση και είναι μέσα στις ομοσπονδίες, που κατέθεσαν την πρώτη φόρμα ενδιαφέροντος για τη διεξαγωγή τέτοιου τουρνουά.

Η σχετική προθεσμία έληξε την περασμένη βδομάδα και στην πρόταση της προς την ETTU έδωσε δύο εναλλακτικές ημερομηνίες μέσα στον Οκτώβριο του 2023 για τη διεξαγωγή όπεν του Europe Youth Series στο κλειστό γυμναστήριο «Γιώργος Γαλανόπουλος» του Λουτρακίου.

Η πρωτοβουλία της ΕΦΟΕπΑ μπορεί να οδηγήσει σε νέο γερό κίνητρο για την ταλαντούχα γενιά της χώρας, ενώ προσλαμβάνει και ιστορική διάσταση δεδομένου ότι με εξαίρεση δύο Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα νέων (1973, 1987) τουρνουά πανευρωπαϊκής εμβέλειας σε επίπεδο μικρών ηλικιών δεν έχει γίνει στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ