fbpx

Α1 Γυναικών: Επικράτησαν τα δύο φαβορί, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Α1 Γυναικών: Επικράτησαν τα δύο φαβορί, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Στις γυναίκες δεν επιφύλαξε εκπλήξεις η εναρκτήρια μέρα στην Α1 κατηγορία. Τόσο στο ΣΕΦ όσο και στο κλειστό γυμναστήριο της Φλώρινας τα φαβορί επικράτησαν εύκολα και είναι χαρακτηριστικό ότι αμέσως ο βαθμολογικός πίνακας έχει δύο επίπεδα. Οι μισές ομάδες έχουν από 2 νίκες και οι υπόλοιπες από 2 ήττες.

Τα δύο φαβορί, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκαν στην Αθήνα και στη Φλώρινα αντίστοιχα. Ο πρωταθλητής Ελλάδας κατέβαλλε ΑΕΚ και Άρη 2006 με γεμάτο ρόστερ, καθώς από τις ξένες αθλήτριές του έφερε στην πρωτεύουσα 3 νεοαποκτηθείσες, την Ουγγαρέζα Τζορτζίνα Πότα, τη Σουηδέζα Φελίπα Μπέργκουντ και την Ολλανδέζα Μπριτ Έρλαντ, όπως και την Ουκρανή Μαργαρίτα Πεσότσκα, η οποία είναι δεύτερη χρονιά στην ομάδα. Η Έρλαντ δεν χρησιμοποιήθηκε, ενώ βασική ήταν η Αλίκη Κιούφη.

Ο Παναθηναϊκός δεν συνάντησε προβλήματα με τη ΧΑΝ Θεσσαλονίκης και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης έχοντας μόνο Ελληνίδες αθλήτριες στη σύνθεσή του. Στο “τηλεοπτικό” παιχνίδι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ η Βουλγάρα Μαρία Γιόβκοβα, που ενισχύει φέτος την Ένωση νίκησε την Κιούφη. Το ντεμπούτο της με τη φανέλα της ΑΕΚ έκανε η «χρυσή» Βαλκανιονίκης του διπλού κορασίδων Λεμονιά Γκαϊντατζή, ενώ παρούσα στην αίθουσα (χωρίς να καθίσει στον πάγκο) ήταν και η διεθνής νεάνιδα Χρυσή Φωτιάδου, η οποία μετά τη διακοπή της συνεργασίας της με την αυστριακή Λιντς Φρόσμπεργκ δεν έχει εμπόδιο στο να αγωνιστεί με την ΑΕΚ στην Α1.

Επίσης, οι Σάρισες έκαναν ιδανικό ξεκίνημα σε οικείο έδαφος παρατάσσοντας από τις ξένες τη Γαλλίδα Λιου Τζούντιθ και την Ουγγαρέζα Μπερναντέτ Μπαλίντ (3η παίκτρια η νεαρή Αλεξία Μάλο), ενώ το 2 στα 2 έκανε και το Πέρα με την περσινή σύνθεση (Όλγα Γεωργοπούλου, Μόνικα Μόλναρ, Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα).

Αποτελέσματα

Στην Α1 γυναικών στην Αθήνα

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-1
ΑΣ Πέρα Αθηνών-ΑΟ Άρης 2006 4-0    
Ολυμπιακός-ΑΟ Άρης 2006 4-0
ΑΕΚ-ΑΣ Πέρα 1-4

Στην Α1 γυναικών στη Φλώρινα

Παναθηναϊκός ΑΟ-ΧΑΝ Θεσσαλονίκης 4-1
Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Σάρισες 1-4
Παναθηναϊκός-Εθνικός Αλεξανδρούπολης 4-0
Σάρισες Φλώρινας-ΧΑΝ Θεσσαλονίκης 4-1

Βαθμολογία (σε 2 αγωνιστικές)

1. Ολυμπιακός ΣΦΠ 4
-. Παναθηναϊκός ΑΟ 4
-. ΑΣΕΑ Σάρισες Φλώρινας 4
-. ΑΣ Πέρα Αθηνών 4
5. ΑΕΚ 2
-. ΧΑΝ Θεσσαλονίκης 2       
-. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 2
-. ΑΟ Άρης 2006 2

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ