fbpx

Europe Cup Γ: Απέναντι στην LZ Λιντς Φρόσμπεργκ ο Παναθηναϊκός με “φόντο” την 8αδα

Europe Cup Γ: Απέναντι στην LZ Λιντς Φρόσμπεργκ ο Παναθηναϊκός με “φόντο” την 8αδα

Πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 24/10 η κλήρωση για το τελικό στάδιο του Europe Cup στο Λουξεμβούργο, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ETTU), με την γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού να πέφτει πάνω στην Αυστριακή LZ Λιντς Φρόσμπεργκ, με στόχο την είσοδό της στην 8αδα.

Εφόσον και αν προκριθεί το “τριφύλλι”, θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο ομάδα που θα προέρχεται από το Champions League, και συγκεκριμένα εκείνη, που θα βρεθεί στην 3η θέση του 4ου γκρουπ του σταδίου 2.

Θυμίζουμε ότι ο Παναθηναϊκός είχε αρχίσει το φετινό ευρωπαϊκό του ταξίδι από το στάδιο 1 του Champions League. Μετά τον αποκλεισμό του μετακινήθηκε στο στάδιο 2 του Europe Cup, της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης συλλόγων και πριν από λίγες ημέρες κατάφερε να προκριθεί στο νοκ άουτ στάδιο με την 1η θέση στον όμιλό του.

Τώρα θα επιδιώξει να προχωρήσει κι άλλο στον θεσμό κι έτυχε να «πέσει» πάνω στην αυστριακή ομάδα, στην οποία αγωνιζόταν μέχρι πρότινος η διεθνής νεάνιδα Χρυσή Φωτιάδου.

Στο Europe Cup γυναικών έχει σχηματιστεί τώρα ένα θεωρητικό ταμπλό των «16». Θεωρητικό, γιατί εμφανίζονται τα 8 κλαμπ που προχώρησαν από το στάδιο 2, αλλά ο προημιτελικός γύρος θα είναι ο επόμενος, διότι θα μπουν στη διοργάνωση και οι 4 ομάδες, που θα έχουν περιοριστεί στην 3η και τελευταία θέση των ομίλων, στο στάδιο 2 του Champions League.

Γι’ αυτό η κλήρωση δεν περιλάμβανε μόνο την 3η φάση του ΕuropeCup, αλλά επίσης τις θέσεις στα προημιτελικά για τις ομάδες από το Champions League.

Ο Παναθηναϊκός, πρωταθλητής πέρσι στο Europe Trophy γυναικών (το 3ο Κύπελλο συλλόγων της ηπείρου), βρίσκεται στην κορυφή του ταμπλό στην 3η φάση, όπου οι αγώνες θα είναι διπλοί, εντός κι εκτός έδρας και αναμένεται να γίνουν μέσα Νοεμβρίου. Το πρώτο ματς πρόκειται να το δώσει στην Αυστρία και τη ρεβάνς στην Αθήνα.

Θα έχει δύσκολο έργο απέναντι στη LZ Λιντς Φρόσμπεργκ, επίσης ομάδα 1ης εθνικής κατηγορίας, αλλά σαφώς έχει τη δυνατότητα να πάρει την πρόκριση. Αν τα καταφέρει, τότε στην 8άδα θ’ αντιμετωπίσει την 3η ομάδα από το 4ο γκρουπ του Champions League.

Κατά σύμπτωση, μάλιστα, εκεί υπάρχει η 1η ομάδα της Λιντς Φρόσμπεργκ, η AG, στο Ευρωπαϊκό ρόστερ της οποίας είναι και η επίσης διεθνής νεάνιδα Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Εκτός από τη Λιντς είναι στο γκρουπ η Μοράφσκι Κρουμλόφ από την Τσεχία και η Σεντ Κουεντέν από τη Γαλλία.

Τα υπόλοιπα ζευγάρια της 3ης φάσης του Europe Cup γυναικών:

Νορμπέλο (Ιταλία)-Μπουντάορσι (Ουγγαρία)

Βίλας (Αυστρία)-Σουντιρόλ (Ιταλία)

Κάστελ Γκοφρέντο (Ιταλία)-Γκραν Κουεβίλ (Γαλλία)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ