fbpx

Eurotalents Development Camp U15,U17: Ξεχώρισαν οι Μαδέσης και Κοσμάς

Eurotalents Development Camp U15,U17: Ξεχώρισαν οι Μαδέσης και Κοσμάς

Ο Αλέξανδρος Μαδέσης και ο Γιώργος Κοσμάς ξεχώρισαν στο αναπτυξιακό προπονητικό καμπ της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης για επίλεκτους U17 και U15 ετών (Eurotalents Development Camp), που έγινε στο Χάβιροφ της Τσεχίας από τις 10 μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.

Οι κορυφαίοι αθλητές του ελληνικού πίνακα αξιολόγησης στις αντίστοιχες ηλικιακές κατηγορίες έδειξαν πως διαθέτουν πολύ ταλέντο, απέκτησαν πολλές εμπειρίες σε τόσο μικρή ηλικία και με συνδυασμό σοβαρότητας και δουλειάς μπορούν να φτάσουν ψηλά και το μέλλον τους ανήκει.

Ο 17χρονος Μαδέσης, που έχει και τη μεγάλη εμπειρία από διεθνείς εκδηλώσεις, κατέκτησε την π1η θέση στους φιλικούς αγώνες με το απόλυτο των νικών (11) χωρίς να χάσει σετ, ενώ ο 14χρονος Κοσμάς, ο οποίος παίρνει ακόμα τις πρώτες παραστάσεις από το εξωτερικό, κατέλαβε τελικώς την 5η θέση, καθώς ισοβάθμισε με 4 αθλητές στην 3η θέση (7 νίκες, 4 ήττες)

Μαζί με τα 2 αγόρια ήταν στο προπονητικό κέντρο του Χάβιροφ, ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, προπονητής εδώ και 2 μήνες περίπου του Κοσμά στον ΑΣ ΦΕΑ Ιωαννίνων, ο οποίος δήλωσε: «Το καμπ ήταν εξαιρετικά ωφέλιμο ακόμα και για τον Μαδέση, που ήταν ο καλύτερος των αγοριών, διότι η προπόνηση είχε υψηλό επίπεδο. Για τον Κοσμά, που ήταν η πρώτη του συγκέντρωση προετοιμασίας στο εξωτερικό, θα σημειώσω ότι ήταν επίσης πολύ καλός κι έδειξε μεγάλη διάθεση. Τα παιδιά έβγαλαν με πολλές δυνάμεις το πρόγραμμα των προπονήσεων, έδειξαν τις αρετές τους και ήταν χρήσιμες και οι επισημάνσεις, που δέχτηκαν σε τεχνικά θέματα από τους έμπειρους προπονητές για το τι να βελτιώσουν».

Οι συμμετοχές δεν έφτασαν σε μεγάλο αριθμό και στα αγόρια ήταν 12, μαζί και στις 2 ηλικιακές κατηγορίες. Επικεφαλής προπονητής ανέλαβε ο πρώην πρωταθλητής Γιόζεφ Πλάκι, που είναι σήμερα ομοσπονδιακός στην εθνική ομάδα ανδρών της Τσεχίας και με τους συνεργάτες του έφτιαξαν ένα πολύ δυνατό πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ