fbpx

Ευρωπαϊκό Α/Γ: Εξασφάλισαν τον στόχο της πρόκρισης οι Εθνικές μας ομάδες

Ευρωπαϊκό Α/Γ: Εξασφάλισαν τον στόχο της πρόκρισης οι Εθνικές μας ομάδες

Χωρίς να συναντήσουν πίεση οι εθνικές μας ομάδες άρχισαν με ευρείες νίκες, νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου (15/10), στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, την προσπάθειά τους στο προκριματικό στάδιο 1 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού 2023.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των ανδρών επιβλήθηκε της Λιθουανίας με 3-0 για την εναρκτήρια αγωνιστική του 1ου γκρουπ της Β κατηγορίας. Το αντίστοιχο των γυναικών νίκησε εξίσου εύκολα το Μαυροβούνιο με 3-0 για το 4ο γκρουπ της δικής του Β κατηγορίας.

Με αυτά τα αποτελέσματα οι εθνικές μας ομάδες έχουν ήδη εξασφαλίσει τον αρχικό στόχο της πρόκρισης στο επόμενο προκριματικό στάδιο και στις 19:30 το βράδυ παίζουν για την πρωτιά στα γκρουπ περιμένοντας και πάλι τη θερμή συμπαράσταση των φιλάθλων. Οι άνδρες αντιμετωπίζουν τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, οι γυναίκες την Ουαλία και αύριο Κυριακή (16/10) θα γίνει η 3η και τελευταία αγωνιστική με την Ελλάδα να έχει ρεπό. 

Η Ελλάδα ήταν φαβορί και στα δύο παιχνίδια της πρεμιέρας και το επιβεβαίωσε στο ακέραιο χωρίς να χάσει ούτε επί μέρους σετ. Στην αναμέτρηση με τη Λιθουανία είχαν από μία νίκη ο Γιάννης Σγουρόπουλος, ο Γιώργος Σταματούρος και ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος. Στον πάγκο κάθισαν ο Τάσος Ρηνιώτης, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος και ο Δημήτρης Κορδούτης.

Στον αγώνα με το Μαυροβούνιο την τριάδα συγκρότησαν η Κατερίνα Τόλιου, η Κωνσταντίνα Παρίδη και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Στον πάγκο ήταν η Αλίκη Κιούφη, η Ιωάννα Γερασιμάτου και η Ελισάβετ Τέρπου, που ταλαιπωρείται ακόμα από πρόβλημα τραυματισμού στο χέρι.

Αναλυτικά η εξέλιξη Λιθουανία-Ελλάδα 0-3

Βάλντας Μαρτίνκους-Γιώργος Σταματούρος 0-3 (7-11, 9-11, 8-11)
Κεστούτις Ζέιμις-Γιάννης Σγουρόπουλος 0-3 (4-11, 0-11, 4-11)
Ίγκνας Ναβίτσκας-Γιώργος Κωνσταντινόπουλος 0-3 (5-11, 7-11, 1-11)

Ο προπονητής των Λιθουανών, Αρτούρας Ορλόβας είχε αναπληρωματικό τον Μάτας Βίλκας.

Αναλυτικά η εξέλιξη Ελλάδα-Μαυροβούνιο 3-0

Κατερίνα Τόλιου-Ιβόνα Πέτριτς 3-0 (11-7, 11-5, 11-3)
Κωνσταντίνα Παρίδη-Σιμόνα Πέτριτς 3-0 (11-6, 11-3, 11-5)
Μαλαματένια Παπαδημητρίου-Σνεζάνα Κουλάφιτς 3-0 (11-5, 11-9, 11-8)

Το Μαυροβούνιο ήρθε στην Αθήνα μόνο με τις τρεις αθλήτριες και χρέη κόουτς εκτέλεσε η 29χρονη, Σνεζάνα Κούλαφιτς.

Ντεμπούτο σε διεθνή διοργάνωση έκαναν δύο διαιτητές. Ο Φώτης Δαλάκης, που ήταν δεύτερος στον αγώνα των ανδρών, με πρώτο τον Ζαφείρη Πορφύρη και η Τριανταφυλλιά Τσαλαφούτα, η οποία ήταν δεύτερη στη συνάντηση των γυναικών με πρώτη την Αλίκη Στακιά. Επιδιαιτητής των αγώνων έχει οριστεί από την ETTU ο Άγγλος, Χάρι Τζουτλ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ