fbpx

Πρωτάθλημα Α1 Ανδρών: Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

Πρωτάθλημα Α1 Ανδρών: Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

Στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας διεξάγονται το Σαββατοκύριακο (1-2/10) οι πρώτες αγωνιστικές στην Α1 εθνική κατηγορία ανδρών.

Στην κορυφαία κατηγορία των ανδρών μετέχουν 10 ομάδες και θα γίνουν οι τρεις πρώτες αγωνιστικές. Το πρόγραμμα δεν θα είναι πλήρες όμως, καθώς θυμίζουμε ότι έχουν αναβληθεί οι αγώνες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού εξαιτίας της συμμετοχής ξένων αθλητών, που έχουν στο ρόστερ τους, στο εν εξελίξει Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού στην Κίνα. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, που έχουν συμφωνήσει και φέτος με τοπ κλάσης ξένους αθλητές, προβάλλουν ξανά ως κύριοι διεκδικητές του τίτλου.

Η ΑΕΚ και το Πέρα Αθηνών, δύο ακόμα ομάδες, που ενισχύονται και με ξένους αθλητές, θεωρούνται από τα φαβορί για την είσοδο στην 4άδα κι από κει και πέρα τα υπόλοιπα σωματεία θα κυνηγήσουν ανάλογη πορεία ή θα παλέψουν για την παραμονή. Αξιοσημείωτη και φέτος η εκπροσώπηση της Περιφέρειας με Χανιά και Ρέθυμνο από την Κρήτη, με Καβάλα και Πάτρα. Πρέπει ν’ αναφερθεί ότι απών από τη φετινή διοργάνωση θα είναι ο Κώστας Λαγογιάννης, ο οποίος ανακοίνωσε προ μηνών την αποχώρησή του από τη δράση κατέχοντας τον τίτλο του ρέκορντμαν στα πρωταθλήματα Ελλάδας ομαδικού (14).

Στις σημαντικές αλλαγές είναι το σύστημα διεξαγωγής του κάθε ομαδικού αγώνα, που φυσικά θα ισχύσει σε όλα τα πρωταθλήματα. Τα ματς πλέον θα κρίνονται υπέρ της ομάδας, που φτάνει πρώτη στις 4 επί μέρους νίκες και όχι τις 3, ενώ αν μία αναμέτρηση πηγαίνει στο 3-3 θα γίνεται αγώνας διπλού.

Επίσης, πλέι οφ δεν υπάρχουν φέτος, ενώ από την Α1 θα υποβιβαστούν κατευθείαν οι τρεις τελευταίες ομάδες, καθώς είναι απόφαση της ΕΦΟΕπΑ να έχει 8 ομάδες το πρωτάθλημα από την επόμενη χρονιά. Στα μπαράζ με τον 2ο και τον 3ο της Α2 θα πάνε οι ομάδες, που θα τερματίσουν στην 6η και την 7η θέση.

To πρόγραμμα

Το Σάββατο 12:00:

ΑΣ Πέρα Αθηνών-ΑΣ Ίφιτος Πατρών
ΟΑ Χανίων-ΑΣΕΑ Καβάλας   
ΑΟ Ταταύλα-ΓΑΣ Ελευσίς     

Το Σάββατο στις 15:00:

ΑΣ Ίφιτος Πατρών-ΑΕΚ
ΑΣ Πέρα Αθηνών-ΓΑΣ Ελευσίς
ΑΣΕΑ Καβάλας-ΟΕΑ Ρεθύμνου        
Την Κυριακή στις 10:00:
ΟΑ Χανίων-ΟΕΑ Ρεθύμνου   
ΓΑΣ Ελευσίς-ΑΕΚ
ΑΟ Ταταύλα-Ίφιτος Πατρών

Στο ξεκίνημα στο ΣΕΦ το λινκ για το livestreamingαπό τα ματς του Σαββάτου είναι https://www.youtube.com/watch?v=QBnNgv9CWZE και από τα αντίστοιχα της Κυριακής https://www.youtube.com/watch?v=0WDmp5utOLw.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ