fbpx

Βαλκανικό: “Χάλκινοι” οι έφηβοι

Βαλκανικό: “Χάλκινοι” οι έφηβοι

Ένα χάλκινο μετάλλιο και δύο 4ες θέσεις ήταν ο απολογισμός για τα ελληνικά χρώματα στο αγώνισμα του ομαδικού στο Βαλκανικό πρωτάθλημα νέων, που διεξάγεται στην Αλμπένα της Βουλγαρίας.

Στο κλείσιμο της δεύτερης ημέρας των αγώνων η εθνική εφήβων έκαμψε τη διοργανώτρια χώρα με 3-1 και κατέκτησε την 3ηθέση. Με αυτόν τον τρόπο επανέλαβε τη διάκριση, που είχε το 2021 στο ίδιο μέρος. Στο καθοριστικό ματς για το χάλκινο μετάλλιο έφτασαν επίσης τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των παίδων και των κορασίδων.

Τα κορίτσια έβαλαν τις βάσεις για μία θέση στο βάθρο όταν προηγήθηκαν 2-0 της Μολδαβίας, όμως στο τέλος κάμφθηκαν με 3-2 και πήραν την 4η θέση.

Οι παίδες είχαν επίσης την οικοδέσποινα Βουλγαρία απέναντί τους και ηττήθηκαν με 3-0 για ν’ αρκεστούν κι αυτοί στην 4η θέση.

Να σημειωθεί ότι στην 4άδα και οι τρεις ομάδες μας είχαν αποκλειστεί από τη Ρουμανία, που γι’ άλλη μια χρονιά παρουσιάστηκε πολύ δυνατή σε όλες τις ηλικίες. Νωρίτερα, η εθνική νεανίδων είχε ηττηθεί στον προημιτελικό γύρο από τη Βουλγαρία και τελικά κατετάγη 7η.

Η εθνική ομάδα των εφήβων μπήκε στα ημιτελικά όταν κατέβαλλε για την 8άδα του ταμπλό τη Σερβία με 3-1. Δύο νίκες σημείωσε ο Αλέξανδρος Μαδέσης και μία ο Στάθης Μανωλόπουλος. Τη μοναδική επί μέρους ήττα είχε ο Ιάκωβος Αϊβατίδης.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ