fbpx

Europe Trophy: Στον τελικό ο Παναθηναϊκός

Europe Trophy: Στον τελικό ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα, που φτάνει σε τελικό ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Στο Europe Trophy Grand Final, που διεξάγεται στο Χάβιροφ της Τσεχίας, η γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού κατέβαλλε στα ημιτελικά την Αντβέρπ από το Βέλγιο με 3-0 και προκρίθηκε εμφατικά στον καθοριστικό αγώνα για το τρόπαιο.

Έως τώρα δύο ομάδες είχαν προχωρήσει μέχρι τα ημιτελικά, ο Παναθηναϊκός το 1974 στο Κύπελλο Κυπελλούχων ανδρών και το Πέρα Αθηνών το 2001 στο Κύπελλο Πρωταθλητριών ανδρών, πλέον την καλύτερη επίδοση κατέχουν οι γυναίκες του Παναθηναϊκού, μάλιστα έχουν όλες τις προϋποθέσεις να φτάσουν στην κατάκτηση της κορυφής στην παρθενική χρονιά του τρίτου τη τάξει Ευρωπαϊκού Κυπέλλου ομάδων!

Η Κατερίνα Τόλιου, η Σάντρα Πέργκελ και η Σλοβένα Άνα Τοφάντ συγκρότησαν πάλι την τριάδα (στον πάγκο η Μαρία Αρτσέτου, ενώ δεν έχει ακολουθήσει την αποστολή, λόγω ασθένειας, η Ελισάβετ Τέρπου), συνέχισαν το σερί με τις νίκες 3-0 και την Κυριακή στις 12:00 αντιμετωπίζουν στον μεγάλο τελικό την τσέχικη Κρουμλόφ, που είναι επίσης αήττητη στη διοργάνωση. Στην τεχνική καθοδήγηση είναι ο Λευτέρης Μάκρας.

Αναλυτικά η εξέλιξη του ημιτελικού με την Αντβέρπ:

Τόλιου-Γκράντεμπαχ 3-0 (11-7, 11-2, 11-3)

Πέργκελ-Ντεβός 3-0 (11-6, 11-6, 11-5)

Τοφάντ-Χάουβαρτ 3-1 (9-11, 11-6,11-7, 15-13).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ