fbpx

Europe Challenger U13: Θετικά μηνύματα από την εθνική μας ομάδα

Europe Challenger U13: Θετικά μηνύματα από την εθνική μας ομάδα

Η πρώτη ενότητα στο Europe Under 13 Challenge του Μαυροβουνίου έφερε την Ελλάδα στη Β κατηγορία, αλλά με εμφάνιση που επιτρέπει χαμόγελα και αισιοδοξία για το μέλλον.

Με ήττες 5-0 από την Τσεχία και 3-2 από τη Σουηδία το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης περιορίστηκε στην 3η θέση του 3ου γκρουπ, έμεινε έξω από την πρώτη 12άδα της διοργάνωσης, όμως η αγωνιστική του εικόνα στην Ποντγκόριτσα δείχνει δύο πράγματα.

Πρώτον ότι μπορούσε κάλλιστα να προκριθεί στην Α κατηγορία, καθώς λύγισε στις λεπτομέρειες από τη Σουηδία στο καθοριστικό ματς για τη 2η προνομιούχο θέση και δεύτερον ότι τα παιδιά αφήνουν καλά δείγματα γραφής στη πρώτη τους παρουσία σε εθνική αποστολή κι ενώ τα περισσότερα δεν είναι καν βαθμολογημένα διεθνώς.

Απέναντι σε δύο χώρες με τεράστια παράδοση στο άθλημα έβγαλαν ταλέντο και ικανότητες κι έκαναν σαφές ότι με την κατάλληλη δουλειά μπορούν να βγάλουν πινγκ πονγκ απαιτήσεων και στο εξωτερικό. Η πρόκριση παίχτηκε το βράδυ της εναρκτήριας ημέρας των αγώνων, όπου νίκη με οποιοδήποτε σκορ χάριζε την πρόκριση.

Οι διεθνείς μας προηγήθηκαν 1-0, αλλά η Σουηδία, η οποία έχει στο προπονητικό τιμ τη Μαρία Χριστοφοράκη, γύρισε την κατάσταση σε 3-1 κατακτώντας δύο νίκες στα κορίτσια στα πέντε σετ! Εκεί κρίθηκε και το δεύτερο «εισιτήριο» για την Α κατηγορία.

Πάντα με ενθουσιασμό και εξαιρετικό κλίμα βεβαίως, ο Κώστας Φάκαρος, η Στέλλα Μαυροματάκη, ο Γιάννης Κιοσελόγλου και η Βασιλική Μπουλά συνεχίζουν την Παρασκευή 17/06 την προσπάθειά τους σε νέο γκρουπ και θα κυνηγήσουν το καλύτερο στις θέσεις 13-21.

Από τον πάγκο κάνουν τη δική τους μεγάλη προσπάθεια, σε αγώνες που αποτελούν και γι’ αυτούς πολύτιμη εμπειρία ο προπονητής του Ποσειδώνα Λουτρακίου Χρήστος Τσαρσιταλίδης και η προπονήτρια του Ωρίωνα Χίου Ρούλα Λαμπρινίδη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ