fbpx

Έγραψε ιστορία η Χριστίνα Γκέντζου κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες

Έγραψε ιστορία η Χριστίνα Γκέντζου κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες

Η 19χρονη Χριστίνα Γκέντζου έγραψε ιστορία. Κέρδισε ιστορικά το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στο άθλημα του Taekwondo των Παραολυμπιακών Αγώνων και άνοιξε λογαριασμό για την ελληνική αποστολή στο Παρίσι βάζοντας την Ελλάδα στον πίνακα των μεταλλίων.

Η Γκέντζου κέρδισε στον τελικό των ρεπεσάζ στα -66 κιλά (Κ44) τη Γινάν Γιάο από την Κίνα με 14-4, κατακτώντας επάξια το χάλκινο μετάλλιο.

Οι πρώτες δηλώσεις της Ελληνίδας χάλκινης Παραολυμπιονίκης:

«Δεν ξέρω πως αισθάνομαι γιατί ήταν μια περίεργη μέρα, αφού έχασα και μετά μπήκα σε μια διαδικασία να παίξω άλλα δυο παιχνίδια στα οποία έπρεπε να ανταπεξέλθω για να κερδίσω το χάλκινο μετάλλιο. Ήταν ακραίο όλο αυτό για μένα όμως είμαι πολύ περήφανη διότι ξεπέρασα τον εαυτό μου. Ήμουν χάλια ψυχολογικά επειδή έχασα και δεν το περίμενα. Ύστερα έκατσα, με βοήθησε η δασκάλα μου, η Τάνια η φυσικοθεραπεύτρια μου και όλα τα παιδιά. Βρήκα τον ρυθμό μου και είμαι πολύ χαρούμενη που το ξεπέρασα.

Είχα σχεδόν την μισή ελληνική αποστολή να με υποστηρίζει στις εξέδρες και με βοήθησαν τα παιδιά και μέσα από τα μηνύματα που μου έστειλαν. Το ότι με στήριζαν και με εμψύχωναν ήταν το καλύτερο συναίσθημα. Νομίζω ότι ήταν αυτό που με βοήθησε πιο πολύ στο να ξεκολλήσω από το ότι στεναχωρήθηκα που έχασα»

Πατάω Like και συγχρόνως Follow στη σελίδα Δυναμικά Apex Sports στο Facebook
Μαθαίνω έγκαιρα και έγκυρα για ότι συμβαίνει στο χώρο των μαχητικών αθλημάτων

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Παραολυμπιακοί Αγώνες