fbpx

Gangwon 2024 (D12): Οι τίτλοι του χόκεϊ σε Σουηδία και ΗΠΑ

Σουηδία ΗΠΑ οι μεγαλύτερες δυνάμεις στο χόκεϊ.

Το χόκεϊ σε πάγο στο επίκεντρο της δράσης τη 12η ημέρα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, Gangwon 2024.

Το χρυσό μετάλλιο στις γυναίκες πήρε η ομάδα της Σουηδίας που νίκησε στον τελικό με 4-0 την Ιαπωνία. Το χάλκινο μετάλλιο στη Γερμανία που επικράτησε 3-1 της Ελβετίας στο μικρό τελικό.

 Ο αντίστοιχος τίτλος στους άνδρες στην ομάδα των ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί νίκησαν με 4-0 στον τελικό την Τσεχία. Εκδίκηση για την ήττα στη φάση των ομίλων. Το χάλκινο μετάλλιο στη Φινλανδία. Αν κι έμεινε πίσω με 3-0 στο σκορ από τον Καναδά έστειλε το ματς στα πέναλτι όπου και πήρε τη νίκη.

Μετάλλια και στο freestyle και halfpipe του freeski ανδρών και γυναικών. Στις γυναίκες η Κινέζα Yishan Lio πήρε το χρυσό μετάλλιο με 92,25 βαθμούς. Δεύτερη η συμπατριώτισσά της, Zhihan Chen με 83,75. Στο βάθρο και η Αμερικανίδα Kathryn Gray.

Στους άνδρες ο Luke Harold έδειξε ξανά την ανωτερότητά του με 94,15 βαθμούς. Δεύτερος με 92.50 ο Νεοζηλανδός Finley Ives Melville. Στο βάθρο και ο Ελβετός Alan Bornet.

Στο πρόγραμμα της ημέρας και το βορεινό σύνθετο. Στη μεικτή ομαδική σκυταλοδρομία κορυφαία η Φινλανδία με διαφορά 14,6 δευτερολέπτων από την Σλοβενία. Το χάλκινο μετάλλιο για την Ιταλία.

Η Ιταλία παραμένει επικεφαλής στον πίνακα των μεταλλίων με μία ημέρα δράσης να απομένει. Συνολικά η αποστολή της χώρας πήρε περισσότερα χρυσά μετάλλια από ότι στις προηγούμενες τρεις διοργανώσεις συνολικά.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ολυμπιακοί Αγώνες