fbpx

Gangwon 2024 (D10): Κυριαρχία Καναδά και Ιταλίας (video)

Χρυσό μετάλλιο για έξι χώρες τη 10η ημέρα δράσης.

Καναδάς και Ιταλία κυριάρχησαν στο σκι αντοχής τη 10η ημέρα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, Gangwon 2024.

Πλούσιο το θέαμα και τη 10η ημέρα δράσης στη Νότια Κορέα. Μία ακόμα σκληρή μάχη για τα μετάλλια με 6 χώρες να παίρνουν από ένα χρυσό.

Κύριο πεδίο δράσης το σκι αντοχής. Elsa Taenglander και Kajsa Johansson κυριάρχησαν στις γυναίκες παίρνοντας το χρυσό και το αργυρό μετάλλιο αντίστοιχα. Χάλκινο μετάλλιο για τη Nelli-Lotta Kerppelin από τη Φινλανδία.

Στους άνδρες νικητής ο Ιταλός Federico Pozzi κρατώντας τη χώρα του στην πρώτη θέση του πίνακα μεταλλίων. Δεύτερος ο Γερμανός Jakob Elias Moch. Στο βάθρο και ο Αμερικανός Tabor Greenberg.

Η Νότια Κορέα επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στο καλλιτεχνικό πατινάζ. Νικητής στους άνδρες ο Kim Hyungyeom για μισό βαθμό μπροστά από τον Σλοβάκο Adam Hagara. Στο βάθρο και ο Νεοζηλανδός Yanhao Li. Τίτλος στα ζευγάρια για τον Καναδά με την Annika Benjke και τον Kole Sauve. ΗΠΑ και Ισπανία ακολούθησαν από τη 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Στο βορεινό σύνθετο το χρυσό μετάλλιο πήγε στη Φινλανδία με τη Minja Korhonen. Μπροστά από δύο Σλοβένες, τις Teja Pavec και Tia Malourh. Στον αγώνα των ανδρών νικητής ο Αυστριακός Andreas Gfrerer. Δεύτερος ο Ιταλός Manuel Senoner και τρίτος ο Γερμανός Jonatan Graebert.

Πρώτη στον πίνακα μεταλλίων παραμένει η Ιταλία με 11 χρυσά σε σύνολο 17 μεταλλίων. Από τη 2η θέση ακολουθεί η Γερμανία με 7 χρυσά και 16 συνολικά. Τρίτη η Γαλλία με 6 χρυσά και 13 συνολικά.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ολυμπιακοί Αγώνες