fbpx

Gangwon 2024: «Βασίλισσα» του speed skating η Daleman

Τρία χρυσά μετάλλια για την Angel Daleman.

Τα τρία χρυσά μετάλλια έφτασε στη Νότια Κορέα η Angel Daleman για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, Gangwon 2024.

Η Ολλανδή είχε ήδη επικρατήσει στην απόσταση των 500 και 1.500 μέτρων στο spped skating και πήρε το χάλκινο στη μεικτή σκυταλοδρομία με τον Sem Spruit. Η νέα της επιτυχία στο αγώνισμα της μαζικής εκκίνησης.

Νικήτρια μπροστά από την συμπατριώτισσά της, την Jasmjin Veenhuis. Στο βάθρο με την 3η θέση και η Κινέζα Liou Yunqi. Παραδοσιακή δύναμη στο άθλημα η Ολλανδία. Στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι το 2014 είχε πάρει τα 8 από τα 12 χρυσά μετάλλια και τα 23 από τα 36 συνολικά.

Στο μεικτό παράλληλο αγώνισμα του αλπικού σκι νικήτρια η Αυστρία. Κάτοχος ήδη 2 χρυσών μεταλλίων σε ατομικό η Maja Waroschitz. Μαζί της ο Florian Neumayer. Η Αυστρία νίκησε στον τελικό την Σουηδία. Το χάλκινο μετάλλιο στη Φινλανδία.

Στο πρόγραμμα του freestyle skiing τα μεικτά ομαδικό moguls. Εκεί, κυριάρχησε η ομάδα των ΗΠΑ με την πρώτη της ομάδα να παίρνει το χρυσό και τη δεύτερη το χάλκινο. Το αργυρό μετάλλιο στην ομάδα της οικοδέσποινας Νότιας Κορέας.

Πρώτη στον πίνακα μεταλλίων παραμένει η Ιταλία με 9 χρυσά ενώ έχει 14 συνολικά. Στη δεύτερη θέση η Γερμανία με 7 χρυσά (συνολικά 13) και 3η η Ιταλία με 6 χρυσά που έχει επίσης 13 στο σύνολο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ολυμπιακοί Αγώνες