fbpx

Gangwon 2024 (D6): Στο επίκεντρο οι Νοτιοκορεάτες και ο Carrick-Smith (video)

Χρυσό μετάλλιο για την οικοδέσποινα Νότια Κορέα.

Οι αθλητές της οικοδέσποινας χώρας έκλεψαν την παράσταση την 6η ημέρα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, Gangwon 2024.

Ένα χρυσό και δύο αργυρά μετάλλια ο απολογισμός των ντόπιων αθλητών. Στο snowboard slopestyle νικητής ο Cheanun Lee με επίδοση 96 βαθμών. Δεύτερος με 90 ο Καναδός Eli Bouchard. Τρίτος με 89,25 ο Γάλλος Romain Allemand.

 Η Κίνα νικήτρια στο μεικτό ομαδικό του speed skating με δεύτερη την ομάδα της Νότιας Κορέας. Στο βάθρο και η Ολλανδία.

Κάτοχος του χρυσού μεταλλίου στο curling η Μεγάλη Βρετανία που νίκησε στον τελικό με 7-5 τη Δανία. Στο μικρό τελικό νικήτρια με 10-8 απέναντι στην Κίνα η ομάδα της Ελβετίας. Τίτλος με εμφατικό σκορ στον τελικό, 10-0, για την ομάδα χόκεϊ σε πάγο της Λετονίας απέναντι στη Δανία. Χάλκινο μετάλλιο για το Καζακστάν νικώντας 6-5 την Αυστρία. Στις γυναίκες η Ουγγαρία επικράτησε στον τελικό με 10-2 της Νότιας Κορέας. Στο μικρό τελικό νικήτρια η Κίνα με 8-7 απέναντι στην Ιταλία.

Τίτλος για τις ΗΠΑ στο freestyle με τον Henry Townsend που έφτασε τους 90,25 βαθμούς. Δεύτερος ο Ιάπωνας Oly Nichols με 85,85. Στο βάθρο και ο Φινλανδός Jaako Koskinen.

Ένας από τους κορυφαίους της ημέρας και ο Zak Carrick-Smith. Ο 17χρονος Βρετανός πήρε τη νίκη στο σλάλομ φτάνοντας δύο χρυσά μετάλλια και τα τρία συνολικά στη διοργάνωση. Τρίτος μετά το πρώτο σκέλος έκανε τη μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών νικήτρια η Αυστριακή Maja Woroschitz. Με την 3η θέση στο αγώνισμα η Ιταλίδα Giorgia Collomb ολοκλήρωσε το σετ μεταλλίων στη διοργάνωση.

Πρώτη στον πίνακα μεταλλίων παραμένει η Ιταλία με 9 χρυσά μετάλλια και 14 συνολικά. Δεύτερη η Γαλλία με 6, όσα έχει και η Γερμανία, με τις δύο αποστολές να έχουν από 13 στο σύνολο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ολυμπιακοί Αγώνες