fbpx

Παρίσι 2024: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των test event

Παρίσι 2024: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των test event

Πλούσια θα είναι η δράση από τον Ιούλιο του 2023 μέχρι τον Ιούνιο του 2024 ενόψει των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Το πρώτο από τα test event έχει να κάνει με την ιστιοπλοϊα και έναν δοκιμαστικό αγώνα στη μαρίνα της Μασσαλίας από τις 9 έως τις 16 Ιουλίου. Το δεύτερο test event θα είναι ο μεικτός ομαδικός αγώνας για το World Series του τριάθλου στη γέφυρα του Αλεξάνδρου Γ’ από τις 17 έως τις 20 Αυγούστου. Σειρά θα πάρει το mountain bike με τη δράση να διεξάγεται στο λόφο του Ελανκόρτ στις 24 Σεπτεμβρίου ενώ το τελευταίο χρονικά θα είναι το χόκεϊ σε χόρτο στο στάδιο Ιβ-Ντι-Μανουάρ στο Κολόμπ.

Ακόμα 9 test event θα διεξαχθούν από τις εθνικές, τις διεθνείς ομοσπονδίες αλλά και τρίτα μέρη για να εξεταστεί ο βαθμός ετοιμότητας και λειτουργίας. Το πρώτο είναι το γαλλικό πρωτάθλημα νέων στο γήπεδο γκολφ του Σεν-Κεντάν-αν-Ιβελίν στις 26 και 27 Ιουλίου. Το ναυτικό στάδιο στο Σιν-ε-Μαρν θα δει τρία test event τον Αύγουστο και τον Οκτώβριο όπου θα διεξαχθεί και το παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας νέων και ο τελικός του παγκοσμίου κυπέλλου κανόε σπριντ.

Στον ποταμό Σηκουάνα θα υπάρχει δράση για το παγκόσμιο κύπελλο κολύμβησης ανοικτής θάλασσας στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου ενώ στο Τεαχούπο της Ταϊτής θα διεξαχθεί αγώνα του World Surf League από τις 11 έως τις 20 Αυγούστου. Οι δοκιμές για την τοξοβολία θα γίνουν στο Ινβαλίντ στο πλαίσιο του παγκοσμίου κυπέλλου στις 19 και 20 Αυγούστου. Το εθνικό κέντρο τοξοβολίας στο Σατορού περνά από εξετάσεις από τις 8 έως τις 14 Απριλίου και το Ολυμπιακό κέντρο υγρού στίβου στο Σεν-Ντενί από τις 29 Απριλίου έως τις 8 Μαϊου.

Τέλος, υπάρχουν 12 test event για να εξεταστεί η ομαλή λειτουργία και μετάβαση από το ένα άθλημα στο άλλο. Τον Ιούλιο την τιμητική του θα έχει το Roland Garros που εκτός από το τένις θα φιλοξενήσει και την πυγμαχία ενώ τον Αύγουστο άλλες τέσσερις περιοχές θα διαπιστώσουν το βαθμό ετοιμότητας στο αγώνισμα cross country της ιππασίας. Η Σαν-ντε-Μαρς Αρένα και το Μπερσί τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο αντίστοιχα θα δοκιμάσουν τη μετάβαση από τη γυμναστική στο μπάσκετ.

Εντός του 2024 έχουν προγραμματιστεί οι δοκιμές στην Πορτ λα Σαπέλ Αρένα, το εθνικό ποδηλατοδρόμιο του Σεν-Κεντάν-αν-Ιβελίν, του κάστρου των Βερσαλλιών αλλά και του Σταντ Ντε Φρανς.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ολυμπιακοί Αγώνες