fbpx

Βλάντιμιρ Κλίτσκο: “Ο Μπαχ εκπροσωπεί τα συμφέροντα της Ρωσίας”

Βλάντιμιρ Κλίτσκο: “Ο Μπαχ εκπροσωπεί τα συμφέροντα της Ρωσίας”

Ευθεία επίθεση προς τον επικεφαλής της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, εξαπέλυσε ο Βλάντιμιρ Κλίτσκο. Ο παλαίμαχος παγκόσμιος πρωταθλητής της πυγμαχίας, αλλά και χρυσός Ολυμπιονίκης το 1996, θέλησε να προσφέρει τη δική του οπτική για το πώς χειρίζεται η ΔΟΕ την περίπτωση των Ρώσων αθλητών και την πιθανή επιστροφή τους στις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις.

Ο Ουκρανός σταρ των ρινγκ και αδερφός του Δημάρχου του Κιέβου, Βίταλι Κλίτσκο (επίσης παλαίμαχος παγκόσμιος πρωταθλητής της πυγμαχίας), ουσιαστικά κατηγόρησε τον Τόμας Μπαχ για έμμεση στήριξη της ρωσικής επικοινωνιακής πολιτικής, εάν υιοθετήσει την πρόταση να επιτραπεί η συμμετοχή Ρώσων αθλητών στις αθλητικές διοργανώσεις, έστω και υπό λευκή ουδέτερη σημαία.

“Ο Τόμας Μπαχ μιλάει διαρκώς για την ουδετερότητα της ΔΟΕ. Στην πραγματικότητα, ο Τόμας Μπαχ δεν είναι ουδέτερος. Εκπροσωπεί τα συμφέροντα της Ρωσίας, αντί για τις Ολυμπιακές αξίες. Δεν γίνεται να στέκεται υπό λευκή σημαία. Ο αθλητισμός, οι επιχειρήσεις και η πολιτική έχουν δεσμούς μεταξύ τους. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες συγκεκριμένα, ήταν πάντοτε πεδίο πολιτικής.

Μιλώντας για χρώματα, τη λευκή ουδέτερη σημαία, υπάρχει μία ωραία φράση στα Γερμανικά: ‘Πρέπει να δείξεις τα χρώματά σου’. Δεν υπάρχουν ‘ναι μεν, αλλά’. Δυστυχώς, ο Μπαχ δεν εκπροσωπεί τις Ολυμπιακές αξίες, αλλά έναν επιτιθέμενο. Υποστηρίζει την προπαγάνδα του.

Οι Ρώσοι αθλητές, που είναι και μέλη του Ρωσικού Υπουργείου Αμύνης, συμμετείχαν στους Διεθνείς Στρατιωτικούς Αγώνες (International Military Championships). Συμμετείχαν όμως και στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και τώρα σχεδιάζεται η συμμετοχή τους στους επόμενους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ρωσική προπαγάνδα το χρησιμοποιεί αυτό”, ανέφερε συγκεκριμένα ο Βλάντιμιρ Κλίτσκο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ολυμπιακοί Αγώνες