fbpx

Παρίσι 2024: Κοινή γραμμή απέναντι στη Ρωσία από τις χώρες του βορρά

Παρίσι 2024: Κοινή γραμμή απέναντι στη Ρωσία από τις χώρες του βορρά

Οι Ολυμπιακές επιτροπές του βορρά έστειλαν επιστολή προς τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή εκφράζοντας εκ νέου της αντίθεσή τους ως προς την συμμετοχή αθλητών από Ρωσία και  Λευκορωσία στις διεθνείς διοργανώσεις.

 Η ΔΟΕ τον περασμένο μήνα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συμμετοχής Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών διεκδικώντας την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι μέσω αγώνων στην ασιατική ήπειρο. «Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αναλογιστούμε την επιστροφή τους, αυτή είναι η θέση μας» ανέφερε η σχετική εκκίνηση.

 Αθλητές και αθλήτριες από Ρωσία και Λευκορωσία, με την τελευταία να βοηθά την πρώτη στην εισβολή της στην Ουκρανία πριν σχεδόν ένα έτος, έχουν αποκλειστεί από πολλές διεθνείς διοργανώσεις. Οι χώρες του βορρά μέσω των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών τους ομοσπονδιών αποφάσισαν να δράσουν από κοινού και να εκφράσουν την κάθετη αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο συμμετοχής αθλητών και όχι μόνο από τις δύο συγκεκριμένες χώρες.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, Λετονία, Λιθουανία, Εσθονία και Πολωνία είχαν ζητήσει από τις διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες να απαγορεύσουν την συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και άλλες διοργανώσεις για όσο βρίσκεται σε εξέλιξη ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ολυμπιακοί Αγώνες