fbpx

Ο Πάουντ συμβουλεύει τον Μπαχ να μη διεκδικήσει νέα προεδρική θητεία

Ο Πάουντ συμβουλεύει τον Μπαχ να μη διεκδικήσει νέα προεδρική θητεία

Ένα από τα πιο αξιοσέβαστα πρόσωπα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ο Ρίτσαρντ Πάουντ, συμβουλεύει τον Τόμας Μπαχ να μη διεκδικήσει επέκταση της παρουσίας του στην προεδρία πέρα από το 2025.

 Ο Πάουντ, ο του οποίου η παρουσία ως πλήρες μέλος της ΔΟΕ ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου μετά από παρουσία 44 ετών, είπε: «Δεν έχω την αίσθηση ότι ο Μπαχ προσπαθεί να αλλάξει τον κανονισμό για να επεκτείνει την προεδρία της. Αν θα ήθελε την συμβουλή μου, θα έλεγα να μην κάνει κάτι τέτοιο».

 Όπως προβλέπει ο κανονισμός ο πρόεδρος εκλέγεται από τα μέλη της ΔΟΕ για μία θητεία 8 ετών, την οποία μπορεί να ανανεώσει μία φορά, για άλλα τέσσερα. Ο Γερμανός και 9ος πρόεδρος στην ιστορία είχε διαδεχθεί τον αείμνηστο Βέλγο Ζακ Ρογκ στο Μπουένος Άιρες τον Σεπτέμβριο του 2013 και εξελέγη ξανά το Μάρτιο του 2021.

 Πολύ πιθανό θεωρείται το ενδεχόμενο το δέκατο πρόσωπο στην 128χρονη ιστορία της ΔΟΕ που θα βρεθεί στην προεδρία να είναι για πρώτη φορά μία γυναίκα με φαβορί την Κίρστι Κόβεντρι από την Ζιμπάμπουε και την Νικόλ Χέβερτς από την Αρούμπα. Και οι 9 πρόεδροι μέχρι σήμερα ήταν άνδρες εκ των οποίων οι 8 από την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ολυμπιακοί Αγώνες