fbpx

Δεν ενδιαφέρεται για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2030 το Σαμονί

Δεν ενδιαφέρεται για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2030 το Σαμονί

Η περίπτωση της κοινής υποψηφιότητας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2030 από Ελβετία, Γαλλία και Ιταλία δείχνει να ναυαγεί καθώς το Σαμονί δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται.

 Οι εκπρόσωποι της περιοχής στην Άνω Σαβοϊα, μία αλπική περιοχή στην ανατολική Γαλλία, κοντά στα σύνορα με Ελβετία και Ιταλία, τόνισαν την αρνητική τους θέση λίγες ώρες μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν την κοινή πρόταση μαζί με την κοιλάδα της Αόστα στην Ιταλία και το ελβετικό καντόνι του Βαλέ.

 Το Σαμονί είχε διοργανώσει τους πρώτους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην ιστορία, το 1924. «Μετά τα πολλά άρθρα στα ελβετικά και γαλλικά ΜΜΕ το πρωί, ο κύριος Ερίκ Φουρνιέρ, δήμαρχος του Σαμονί, διαψεύδει το ενδιαφέρον μας για μία κοινή πρόταση», αναφέρει η ανακοίνωση από το γαλλικό θέρετρο. «Το ενδιαφέρον έρχεται από ιδιώτες και όχι από τις πολιτικές αρχές της περιοχής που ασχολούνται με το επόμενο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που θα έχει κεντρικό θέμα την προσαρμογή της οικονομίας μας στην κλιματική αλλαγή».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ολυμπιακοί Αγώνες