fbpx

Δεν βιάζεται να συζητήσει την επιστροφή Ρωσίας και Λευκορωσίας ο Τόμας Μπαχ

Δεν βιάζεται να συζητήσει την επιστροφή Ρωσίας και Λευκορωσίας ο Τόμας Μπαχ

Ρώσοι και Λευκορώσοι αθλητές δεν έχουν εγγυημένη την ευκαιρία να πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι σύμφωνα με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ. Ο Γερμανός δήλωσε ότι δεν έχει οριστεί ημερομηνία για τη ΔΟΕ ώστε να πάρει την απόφαση, κάτι που σημαίνει ότι οι αθλητές των παραπάνω χωρών μπορεί να απουσιάσουν από τη διοργάνωση στη γαλλική πρωτεύουσα.

 Αυτή την στιγμή υπάρχουν σχεδόν 100.000 αθλητές που προπονούνται διεκδικώντας μία θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και περίπου 10.000 θα τα καταφέρουν μέσα στον επόμενο ενάμιση χρόνο. Παρόλα αυτά, άγνωστο είναι το μέλλον Ρώσων και Λευκορώσων για το αν θα πάρουν μέρος στα προκριματικά. Ο αποκλεισμός τους αποφασίστηκε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ενώ όσοι παίρνουν μέρος σε κάποιες διοργανώσεις το κάνουν υπό ουδέτερη σημαία.

 «Αυτό το θέμα απαιτεί περισσότερη διαβούλευση, με τις συζητήσεις να είναι σε εξέλιξη και δεν υπάρχει προκαθορισμένη ημερομηνία για κάποια απόφαση», είπε ο Μπαχ μέσω της ψηφιακής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε μετά τις συνομιλίες με το εκτελεστικό συμβούλιο της ΔΟΕ. «Οι ποινές κατά της Ρωσίας και της Λευκορωσίας πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ. Αυτές οι ποινές επιβλήθηκαν εξαιτίας της παράβασης της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, που σημαίνει και παραβίαση του Ολυμπιακού Κεφαλαίου».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ολυμπιακοί Αγώνες