fbpx

Παρίσι 2024: Στόχος του Μεξικού το ρεκόρ μεταλλίων

Παρίσι 2024: Στόχος του Μεξικού το ρεκόρ μεταλλίων

Η υπουργός αθλητισμού του Μεξικού, Άνα Γκουεβάρα, επιθυμεί την κατάρριψη του ρεκόρ μεταλλίων στην ιστορία της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, τα 9 που είχε πάρει στη διοργάνωση που ήταν οικοδέσποινα η χώρα το 1968, ειδικά μετά την επιτυχία της διοργάνωσης στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα Τάε Κβον Ντο που πραγματοποιήθηκε στην Γουαδαλαχάρα.

 Το Μεξικό πήρε την πρώτη θέση στον πίνακα μεταλλίων του παγκοσμίου πρωταθλήματος Τάε Κβον Ντο με τρία χρυσά, ένα αργυρό και 2 χάλκινα. «Η συγκεκριμένη διοργάνωση μπορεί να εμπνεύσει πολύ κόσμο επειδή είναι ένα από τα σημαντικότερα αθλήματα στη χώρα», είπε.

Ο συνολικός απολογισμός μεταλλίων στο Μεξικό είναι 7 Ολυμπιακά μετάλλια στο Τάε Κβον Ντο από την στιγμή που το άθλημα μπήκε στο πρόγραμμα το 2000 στο Σίδνεϊ ωστόσο δεν μπόρεσε να πάρει μετάλλιο στη διοργάνωση του Τόκιο παίρνοντας ωστόσο 4 σε αθλήματα όπως η τοξοβολία, οι καταδύσεις, η άρση βαρών και το ποδόσφαιρο.

 Η Γκουεβάρα, κάτοχος του αργυρού μεταλλίου στα 400 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, έχει πλέον στόχο το ρεκόρ συγκομιδής στο Παρίσι το 2024. «Στο Τόκιο η κατάσταση ήταν διαφορετική εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και της αναβολής κατά ένα χρόνο. Ήταν μία πολύ ατυχής στιγμής αλλά τώρα για το Παρίσι χωρίς πανδημίας και με περισσότερο ευελιξία μπορούμε να πιέσουμε. Το ρεκόρ για το Μεξικό είναι τα 9 μετάλλια το 1968 και πιέζουμε σκληρά για να ξεπεράσουμε εκείνη την επίδοση».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ολυμπιακοί Αγώνες