fbpx

Αλλάζει όνομα η Ολυμπιακή Επιτροπή της Τσεχίας

Αλλάζει όνομα η Ολυμπιακή Επιτροπή της Τσεχίας

Η εκτελεστική επιτροπή της εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής της Τσεχίας αποφάσισε ότι η χώρα θέλει να είναι πλέον γνωστή ως “Czechia» αντί για το «Czech Republic» από τη διεθνή αθλητική κοινότητα.

 Η εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή της Τσεχίας θα καταθέσει επίσημο αίτημα στη ΔΟΕ ώστε να προχωρήσει στην αλλαγή του ονόματός της στη διεθνή αθλητική βάση δεδομένων. Στόχος της αλλαγής, που έχει ήδη υιοθετηθεί από τον ΟΗΕ, είναι να προωθήσει την αναγνώριση της τσεχικής ταυτότητας στον αθλητισμό αλλά και σε άλλους τομείς σε διεθνές επίπεδο.

«Ακολουθούμε την προσέγγιση του Υπουργείου Εξωτερικών, που έχει ήδη κάνει αυτή την αλλαγή σε ΟΗΕ και ΝΑΤΟ», είπε ο Ρόμαν Κουμπόστ, αντιπρόεδρος της επιτροπής σε θέματα διεθνών σχέσεων. «Αυτή η ονομασία έχει ήδη γίνει αποδεκτή σε διεθνές επίπεδο από πολλούς άλλους οργανισμούς και είναι λογικό αυτή η εξέλιξη να έρθει και στο αθλητικό πεδίο».

Οι εθνικές ομάδες μπάσκετ και χόκεϊ σε πάγο της Τσεχίας χρησιμοποιούν τη λέξη Cesko στις εμφανίσεις τους. Μετά τη διάλυση της Τσεχοσλοβακίας το 1992, το υπουργείο εξωτερικών της Τσεχίας είχε προτείνει τον όρο Czechia, κάτι που τότε δεν έγινε δεκτό, με την κυβέρνηση της χώρας ωστόσο να δίνει την έγκρισής το 2016.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ολυμπιακοί Αγώνες