fbpx

Λος Άντζελες 2028: Σταμάτησαν τα έργα επέκτασης στη μοβ γραμμή του μετρό

Λος Άντζελες 2028: Σταμάτησαν τα έργα επέκτασης στη μοβ γραμμή του μετρό

Η επέκταση της υπόγειας γραμμής του μετρό που αναμένεται να βελτιώσει τη μετακίνηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 στο Λος Άντζελες σταμάτησε για λόγους ασφαλείας. Το έργο ύψους 2,4 δις ευρώ, η επέκταση της μοβ γραμμής, είχε ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2027, μόλις ένα έτος πριν τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στην πόλη της Καλιφόρνιας.

 Τα έργα θα διακοπούν για τις επόμενες δύο εβδομάδες καθώς αρκετοί είναι οι εργαζόμενοι που έχουν τραυματιστεί. Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, συνολικά 32 περιστατικά τραυματισμού σχετίζονται με τα έργα από τον Ιούλιο του 2021 εκ των οποίων οι 13 περιπτώσεις χρειάστηκαν εισαγωγή στο νοσοκομείο.

 Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι του μετρό του Λος Άντζελες έχουν ενημερώσει την κατασκευαστική εταιρεία TPOG, ότι υπάρχει μία σειρά ζητημάτων με την ασφάλεια που δεν έχουν διευθετηθεί και παραμένουν ανοικτά. «Εδώ και 2 χρόνια το μετρό ενημερώσει εκφράζοντας την ανησυχία του για το θέμα της ασφάλειας και τον αριθμό περιστατικών που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Για τους δικούς της λόγους, η TPOG δεν είναι ικανή ή δεν έχει τη θέληση να πάρει τα κατάλληλα μέτρα για να εξαλείψει αυτά τα περιστατικά και η κατάσταση επιδεινώνεται όπως δείχνουν οι αριθμοί των ατυχημάτων».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ολυμπιακοί Αγώνες