fbpx

Νέα διάκριση για την Ολυμπιακή ομάδα προσφύγων

Νέα διάκριση για την Ολυμπιακή ομάδα προσφύγων

Το Ολυμπιακό ίδρυμα προσφύγων και η αρμόδια Ολυμπιακή επιτροπή έλαβαν το φετινό βραβείο της Πριγκίπισσας της Αστούριας για τον αθλητισμό. Το βραβείο αναγνωρίζει τις ευκαιρίες που έδωσαν το ίδρυμα και η επιτροπή σε νεαρούς ανθρώπους από όλο τον κόσμο που αναγκάστηκαν να αφήσουν την πατρίδα τους και να βρουν μία νέα ευκαιρία στη ζωή μέσω του αθλητισμού.

 Παρών στη βράβευση ήταν ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ο Τόμας Μπαχ, μαζί με τα μέλη της Ολυμπιακής ομάδας προσφύγων, τον Έλντρικ Σέλα από την πυγμαχία και τη Μασομάχ Αλί Ζαντά από την ποδηλασία, δύο αθλητές που πήραν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

 Τα ετήσια βραβεία της Πριγκίπισσας της Αστούριας απονέμονται από το 1981 σε πρόσωπα και οργανισμούς που έχουν σημαντική συμβολή στις επιστήμες, τις ανθρωπιστικές δράσεις και τα δημόσια θέματα. Η ΔΟΕ βοηθά τους πρόσφυγες μέσω του αθλητισμού από το 1994 σε συνεργασία με την αρμόδια επιτροπή του ΟΗΕ. Η πρώτη Ολυμπιακή ομάδα προσφύγων δημιουργήθηκε το 2015 και πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 με δέκα αθλητές, από Αιθιοπία, Νότιο Σουδάν, Συρία και Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Μετά την επιτυχία του προγράμματος η ομάδα αυξήθηκε στους 29 αθλητές που πήραν μέρος σε 12 αθλήματα στη διοργάνωση του Τόκιο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ολυμπιακοί Αγώνες