fbpx

Παρίσι 2024: Την περίπτωση αθλητών από μικτούς γάμους εξετάζει η Μαλαισία

Παρίσι 2024: Την περίπτωση αθλητών από μικτούς γάμους εξετάζει η Μαλαισία

Η Μαλαισία εξετάζει το ενδεχόμενο διεύρυνσης των επιλογών της για τους αθλητές και τις αθλήτριες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι απευθυνόμενη σε παιδιά μικτών γάμων που γεννήθηκαν εκτός της επικράτειάς της.

Ο Σρι Μοχάμαντ Νόρζα Ζακάρια, επικεφαλής του Ολυμπιακού συμβουλίου της Μαλαισίας, αναφέρθηκε στα κριτήρια της χώρας για την επιλογή αθλητών ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που απέχουν λιγότερο από δύο χρόνια μετά την συνάντηση με τους υπεύθυνους της οργανωτικής επιτροπής. Στόχος της Μαλαισίας είναι η συγκρότηση μίας δυνατής αποστολής που μπορεί να ξεπεράσει την επίδοση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο όπου η ασιατική χώρα πήρε δύο μετάλλια. 

«Η επιτροπή είναι ανοικτή στο ενδεχόμενο να συμπεριλάβουμε αθλητές που έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό αλλά έχουν οικογενειακούς δεσμούς και ρίζες από τη Μαλαισία», είπε ο Νόρζα Ζακάρια σε ΜΜΕ της χώρας. Αν η Μαλαισία ακολουθήσει αυτή την προσέγγιση, τότε ποδοσφαιριστές όπως ο Ντάρεν Λοκ και ο Λόρενς Κόρμπιν Ονγκ, που γεννήθηκαν στην Αγγλία αλλά αγωνίζονται με την εθνική ομάδα της Μαλαισίας εξαιτίας των καταβολών τους μπορεί να βρεθούν στην Ολυμπιακή αποστολή.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ολυμπιακοί Αγώνες