fbpx

Συνεργασία Κένυας – Κούβας σε Ολυμπιακό επίπεδο

Συνεργασία Κένυας – Κούβας σε Ολυμπιακό επίπεδο

 Ο πρόεδρος της εθνικής Ολυμπιακής επιτροπής της Κένυας, Πολ Τέργκατ, συναντήθηκε με τον Κουβανό πρέσβη στη χώρα, Χουάν Βάσκεζ, με στόχο τη δημιουργία συνεργασίας σε αθλητικό επίπεδο μεταξύ των δύο χωρών.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο Ναϊρόμπι με τον Τέργκατ να δηλώνει ότι μπήκαν οι υπογραφές σε ένα μνημόνιο κατανόησης (MoU) στο πρώτο βήμα για τη δημιουργία αυτής της συνεργασίας. «Οι συνομιλίες έχουν ήδη αρχίσει και θα δουλέψουμε μαζί με την κουβανική κυβέρνηση για να δούμε ποιες είναι οι βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες ανάγκες των δύο χωρών».

 Στόχος της Κένυας είναι να λάβει την απαραίτητη τεχνική υποστήριξη από την Κούβα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι αλλά και των Ολυμπιακών Αγώνων Νεότητας του 2026 στο Ντακάρ της Σενεγάλης. Ο Τέργκατ πρόσθεσε ότι η Κούβα έχει ένα από τα πιο εξελιγμένα προγράμματα αναφορικά με την εξέλιξη των νέων αθλητών και ελπίζει ότι η χώρα του θα ευνοηθεί από αυτή τη γνώση, ειδικά σε αθλήματα όπως η πυγμαχία και ο στίβος αλλά και το μπάσκετ, το μπέιζμπολ, το κρίκετ, η πάλη και το μπιτς βόλεϊ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κούβα έχει απολογισμό 41 χρυσών, 19 αργυρών και 18 χάλκινων μεταλλίων στην πυγμαχία σε επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων, κάτι που τη φέρνει στη δεύτερη θέση όλων των εποχών πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες που μετρούν 50 χρυσά, 27 αργυρά και 40 χάλκινα μετάλλια.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ολυμπιακοί Αγώνες