fbpx

Για δωροδοκία κατηγορείται ο επικεφαλής της Kadokawa Corporation

Για δωροδοκία κατηγορείται ο επικεφαλής της Kadokawa Corporation

O Τσουγκουχίκο Καντοκάβα, επικεφαλής της εκδοτικής εταιρείας Kadokawa Corporation, αντιμετωπίζει κατηγορία περί δωροδοκίας που σχετίζεται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο καθώς οι εισαγγελείς θεωρούν ότι έδωσε το ποσό των 480.000 ευρώ στο μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της διοργάνωσης, Χαρουγιούκι Τακαχάσι.

 Το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo αναφέρει ότι ο Καντοκάβα αρνείται τις κατηγορίες ωστόσο θα αποχωρήσει από το ρόλο του επικεφαλής της εταιρείας. «Δεν έχω εμπλακεί ποτέ σε υπόθεση διαφθοράς», είπε ο ίδιος. «Θέλω να αποκαλύψω την αλήθεια στη δίκη και να καταστήσω σαφές ότι είμαι αθώος».

 Την ίδια κατηγορία αντιμετωπίζουν ο σύμβουλος του Καντοκάβα, Τοσιγιούκι Γιοσιχάρα αλλά και ο υπάλληλος της εταιρείας, Γιότζι Μανίβα. Τα σκάνδαλα δωροδοκιών που αυξάνονται με γεωμετρικό ρυθμό εμπλέκουν επίσης τις Aoki Holdings και Daiko Advertising με τους ανθρώπους της Kadokawa Corporation να είναι οι πρώτοι που αντιμετωπίζουν επίσημα τις κατηγορίες μετά τον Τακαχάσι. Ο τελευταίος έχει κατηγορηθεί ότι έλαβε χρήματα από εταιρείες σε αντάλλαγμα τη βοήθεια να γίνουν χορηγοί στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ολυμπιακοί Αγώνες