fbpx

Γκανγκγουάν 2024: Επιμένει για την τελετή έναρξης και λήξης η Πιονγκτσάνγκ

Γκανγκγουάν 2024: Επιμένει για την τελετή έναρξης και λήξης η Πιονγκτσάνγκ

Το συμβούλιο της Πιονγκτσάνγκ ενέκρινε την επιστολή που ζητά από τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων Νεότητας το 2024 στην Γκουανγκγουάν της Νότιας Κορέας να διοργανώσει την τελετή έναρξης και λήξης ενισχύοντας την κληρονομιά που άφησαν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες του 2018.

Πολλά από τα μέρη που θα φιλοξενήσουν τη δράση στη διοργάνωση του 2024 είναι εκείνα που χρησιμοποιήθηκαν και στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2018 με το Ολυμπιακό στάδιο της πόλης ωστόσο να μην είναι σε αυτή τη λίστα καθώς κατεδαφίστηκε μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Αντίθετα, το Γιονγκπιόνγκ Ντόουμ, το οποίο φιλοξένησε την τελετή έναρξης και λήξης των ασιατικών χειμερινών αγώνων του 1999 είναι το προτεινόμενο μέρος από τους ανθρώπους της Πιονγκτσάνγκ οι οποίοι δηλώνουν ότι με αυτό τον τρόπο θα ενισχυθεί η κληρονομιά των διοργανώσεων του 2018.

Το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων Νεότητας περιλαμβάνει επτά αθλήματα, μεταξύ των οποίων το χόκεϊ σε πάγο 3Χ3, το ανδρικό και γυναικείο ατομικό μπόμπσλεϊ και το βορινό σύνθετο γυναικών αλλά όχι το ορειβατικό σκι που θα κάνει ντεμπούτο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2026 σε Μιλάνο και Κορτίνα στην Ιταλία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ολυμπιακοί Αγώνες