fbpx

Με παρουσία του Τόμας Μπαχ πραγματοποιήθηκε η κηδεία του Σίνζο Άμπε

Με παρουσία του Τόμας Μπαχ πραγματοποιήθηκε η κηδεία του Σίνζο Άμπε

Το είπε και το έκανε. Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, έδωσε κανονικά το παρών στην κηδεία του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, που πραγματοποιήθηκε στο Τόκιο. Ο επικεφαλής του Ολυμπιακού κινήματος διατηρούσε άριστες σχέσεις με τον μακροβιότερο πρωθυπουργό της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου (2006-2007 και 2012-2020, συνολικά 9 χρόνια), με τους δυο τους να συνεργάζονται στενά κατά την πορεία προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Υπενθυμίζεται πως ο Σίνζο Άμπε δολοφονήθηκε στις 8 Ιουλίου στην πόλη Κασιχάρα της Ιαπωνίας, με έναν άνδρα 41 ετών, τον Τετσούγια Γιαμαγκάμι, να τον πυροβολεί από μικρή απόσταση με αυτοσχέδιο όπλο. Το παρών στην κηδεία έδωσαν και επιφανείς προσωπικότητες της πολιτικής από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις, ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι και ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Άντονι Αλμπανίζ.

Σημειώνεται πάντως πως υπήρξαν και επικριτικές φωνές εντός Ιαπωνίας, διότι η τελετή έγινε δημοσία δαπάνη, επιβαρύνοντας τα κρατικά ταμεία με περίπου 1.65 δις γεν (11.800.000 ευρώ).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ολυμπιακοί Αγώνες