fbpx

Εκτόξευση των αξιών ακινήτων στο Κουίνσλαντ… ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων

Εκτόξευση των αξιών ακινήτων στο Κουίνσλαντ… ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων

Μία ενδιαφέρουσα παράπλευρη επιρροή θα έχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2032 στο Μπρίσμπεϊν, καθώς σύμφωνα με ειδική αναφορά της PRD (κορυφαία εταιρεία real estate της Αυστραλίας) στο Νότιο Ανατολικό Κουίνσλαντ αναμένεται κατακόρυφη αύξηση της αξίας των ακινήτων. Μάλιστα, παρόλο που η σπουδαία διοργάνωση θα έρθει σε δέκα χρόνια, αυτή η αύξηση θα εμφανιστεί αρκετά νωρίτερα.

Συγκεκριμένα, στην αναφορά της η PRD κάνει λόγο για μέση αύξηση των τιμών κατά 14.3% στις αντίστοιχες προηγούμενες πόλεις που φιλοξένησαν Ολυμπιακούς Αγώνες. Ωστόσο, τονίζει πως αυτή η τιμή δεν είναι σταθερή, αλλά καθορίζεται από τη σωστή αξιοποίηση όλων των εγκαταστάσεων που θα δημιουργηθούν για τους Αγώνες (στάδια, Ολυμπιακό χωριό κλπ.), φέρνοντας μάλιστα ως αντιπαράδειγμα το Ρίο και… την Αθήνα, για μην σωστή χρησιμοποίηση της Ολυμπιακής “κληρονομιάς”.

Στην αναφορά προστίθεται πως αναμένεται να τοποθετηθούν περίπου 335.000.000 ευρώ σε ιδιωτικές επενδύσεις και να δημιουργηθούν 1.600 θέσεις εργασίας στον κατασκευαστικό τομέα, αποκλειστικά από τις εργασίες που αφορούν στους Αγώνες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ολυμπιακοί Αγώνες