fbpx

Στην Αρχαία Ολυμπία το 42ο Σεμινάριο των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών

Στην Αρχαία Ολυμπία το 42ο Σεμινάριο των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών

Στην Αρχαία Ολυμπία θα υποδεχθεί η Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές της Ευρώπης, για το 42ο Σεμινάριο των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, στο διάστημα 29/09-01/10.

Εκεί θα συγκεντρωθούν εκπρόσωποι από 47 Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές, ώστε να γίνει ο απολογισμός των αγώνων που έχουν ήδη γίνει, αλλά και οι συζητήσεις για τις αθλητικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί, τόσο για φέτος, όσο και για το 2023.

Δηλώσεις σχετικά με τα παραπάνω θέλησε να κάνει και ο πρόεδρος της ΕΟΕ και των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, Σπύρος Καπράλος, ο οποίος θα κηρύξει και την έναρξη των εργασιών.

Οι δηλώσεις του Σπύρου Καπράλου:

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή υποδέχεται με χαρά και συγκίνηση την Ευρωπαϊκή Ολυμπιακή Οικογένεια στην Αρχαία Ολυμπία, το γενέθλιο τόπο των Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτή είναι μια ιδιαίτερη ευκαιρία να συναντηθούν όλοι οι εκπρόσωποι των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών για πρώτη φορά στις ανανεωμένες εγκαταστάσεις της ΔΟΑ που αποτελούν ύψιστο συμβολισμού για το Ολυμπιακό Κίνημα».

Τέλος, να σημειωθεί ότι μετά το σεμινάριο των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, θα ακολουθήσει την Κυριακή 02/10 το περιφερειακό φόρουμ της ΔΟΕ, σχετικά με την προετοιμασία των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών της Ευρώπης, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Με αυτή να είναι η δεύτερη φορά που οι Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές δίνουν την εμπιστοσύνη τους στη χώρα μας, για μία κορυφαία της εκδήλωση, μετά τη διοργάνωση στην Αθήνα, της 50ης Γενικής Συνέλευσης, τον Ιούνιο του 2021.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ολυμπιακοί Αγώνες