fbpx

Επίσκεψη Τόμας Μπαχ στο Γιαντ Βασέμ

Επίσκεψη Τόμας Μπαχ στο Γιαντ Βασέμ

Σε μία ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα, ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ισραήλ, βρέθηκε στο Γιαντ Βασέμ στα Ιεροσόλυμα, ενώ προέβη και σε απότιση τιμής των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Ο επικεφαλής του Ολυμπιακού Κινήματος πραγματοποίησε αυτή την ενέργεια και στο ευρύτερο πλαίσιο της συμπλήρωσης 50 ετών από τη “Σφαγή του Μονάχου”, την τρομοκρατική ενέργεια που στοίχησε τη ζωή σε 11 μέλη της ισραηλινής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Γιαντ Βασέμ, ο Μπαχ συνοδευόταν και από τον πρόεδρο της Ισραηλινής Ολυμπιακής Επιτροπής, Γιάελ Αράντ. Εκεί, ο επικεφαλής της ΔΟΕ είχε την ευκαιρία να έρθει σε άμεση επαφή με ιστορικά ντοκουμέντα που καταγράφουν και παραθέτουν τα γεγονότα του Ολοκαυτώματος, συντηρώντας τη μνήμη των περίπου 6.000.000 θυμάτων ζωντανή.

Το Γιαντ Βασέμ συνιστά ένα ευρύτερο συγκρότημα εγκαταστάσεων, που πέρα από το μουσείο του Ολοκαυτώματος αποτελεί έδρα και του Διεθνούς Ινστιτούτου Μελέτης τους Ολοκαυτώματος, κέντρο εκπαίδευσης και εκμάθησης επί του θέματος φιλοξενώντας αντίστοιχα σεμινάρια και προσκεκλημένους από όλο τον κόσμο. Παράλληλα, πρόσθετος σκοπός του είναι η εξεύρεση και αναγνώριση όσων μη Εβραίων βοήθησαν στη σωτηρία ή/και φυγάδευση θυμάτων που διώκονταν από τους Ναζί (ονομαζόμενοι και ως “Δίκαιοι των Εθνών”).

Σημειώνεται πως αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του Τόμας Μπαχ στο Ισραήλ από τότε που ανέλαβε την προεδρία της ΔΟΕ. Ακριβώς πριν είχε βρεθεί στην Παλαιστίνη, ενώ ο επόμενος σταθμός του ταξιδιού του στη Μέση Ανατολή θα είναι η επίσης γειτονική Ιορδανία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ολυμπιακοί Αγώνες