fbpx

Διήμερη επίσκεψη του Τόμας Μπαχ στην Παλαιστίνη

Διήμερη επίσκεψη του Τόμας Μπαχ στην Παλαιστίνη

Στην Παλαιστίνη βρέθηκε επί δύο ημέρες ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ. Ο επικεφαλής του Ολυμπιακού Κινήματος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής της Παλαιστίνης, υποστράτηγο Μαχμούντ Μουχαμάντ Ρατζούμπ στη Ραμάλα, ενώ παρούσα ήταν και η κυβερνήτης της πόλης, Λάιλα Γκανάμ.

Μπαχ και Ρατζούμπ συζήτησαν για την πρόθεση της Παλαιστίνης να κατασκευάσει ένα Ολυμπιακό στάδιο, όπως και για την υποστήριξη της Ολυμπιακής Επιτροπής προς τους αθλητές της Παλαιστίνης που προετοιμάζονται ενόψει των Αγώνων του 2024 στο Παρίσι.

Παράλληλα, η πλευρά των Παλαιστινίων ζήτησε από τον επικεφαλής της ΔΟΕ να τερματίσει τις αθλητικές δραστηριότητες των Ισραηλινών σε παλαιστινιακά εδάφη, στο πλαίσιο της ευρύτερης διαμάχης μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ.

Σημειώνεται πως ο Τόμας Μπαχ θα συνεχίσει το ταξίδι του στη Μέση Ανατολή, επισκεπτόμενος το Ισραήλ, στο πλαίσιο και της συμπλήρωσης 50 ετών από τη διαβόητη Σφαγή του Μονάχου, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στη γειτονική Ιορδανία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ολυμπιακοί Αγώνες