fbpx

Λάιονς: “Η ΔΟΕ αναζητεί διάδρομο επιστροφής των Ρώσων αθλητών”

Λάιονς: “Η ΔΟΕ αναζητεί διάδρομο επιστροφής των Ρώσων αθλητών”

Τρόπους για να επαναφέρει στις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις όλους τους Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές αναζητεί η ΔΟΕ. Όπως αποκάλυψε η πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής των ΗΠΑ, Σούζαν Λάιονς, οι άνθρωποι της ΔΟΕ έχουν ήδη ανοίξει αυτό το κεφάλαιο προς συζήτηση με όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς, θεωρώντας πως αργά ή γρήγορα πρέπει να γίνει επανένταξη των αποκλεισμένων αθλητών στη διεθνή αθλητική κοινότητα.

“Το Ολυμπιακό Κίνημα είναι δομημένο στην αρχή πως οι αθλητές από όλο τον κόσμο θα πρέπει να μπορούν να έρχονται μαζί ειρηνικά και να συναγωνίζονται, με σεβασμό, ισότητα και αισθήματα φιλίας. Το ενστερνιζόμαστε απολύτως αυτό. Αυτός είναι ο βασικότερος λόγος για τον οποίον οι αθλητές κάνουν όσα κάνουν.

Γνωρίζουμε πως η ΔΟΕ έχει αρχίσει να μελετάει το κατά πόσο υπάρχει διάδρομος επιστροφής των Ρώσων αθλητών στις διεθνείς διοργανώσεις. Έχουν αρχίσει μία διαδικασία προσέγγισης όλων των μετόχων, των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών και των Διεθνών Ομοσπονδιών, θέτοντας αυτό το ζήτημα προς συζήτηση. Ωστόσο, νομίζω πως ακόμη δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις”, αποκάλυψε συγκεκριμένα η Λάιονς.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ολυμπιακοί Αγώνες