fbpx

Η Ρενς δίνει σε οδό το όνομα της Ελισάβετ Β’ ενόψει… άφιξης Βρετανών αθλητών

Η Ρενς δίνει σε οδό το όνομα της Ελισάβετ Β’ ενόψει… άφιξης Βρετανών αθλητών

Με την ονοματοδοσία ενός δρόμου θα τιμήσει η Ρενς τη μνήμη της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, λίγες ημέρες μετά την αποδημία της. Η γαλλική πόλη προχωράει σε αυτή την ενέργεια θέλοντας να κερδίσει πρόσθετους πόντους εκτίμησης από τους Βρετανούς αθλητές που θα φιλοξενήσει προσεχώς, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.

Συγκεκριμένα, η Ρενς υπέγραψε συμφωνία νωρίτερα εντός του 2022 με τη Βρετανική Ολυμπιακή Επιτροπή, για να φιλοξενήσει αθλητές της τελευταίας σε ένα από τα σημαντικότερα στάδια της προετοιμασίας τους, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Αθλητές της κολύμβησης, της γυμναστικής και της πυγμαχίας θα μετατρέψουν τη Ρενς σε έδρα τους, στην τελική ευθεία πριν τους Αγώνες.

Έτσι, ο δήμαρχος της πόλης Αρνό Ρομπινέ αποφάσισε να τιμήσει εμμέσως τους Βρετανούς φιλοξενούμενους, δίνοντας το όνομα της βασίλισσας του Ηνωμένου Βασιλείου σε έναν από τους δρόμους της πόλης. Υπενθυμίζεται πως η Ελισάβετ Β’ έφυγε από τη ζωή την προηγούμενη Πέμπτη (8 Σεπτεμβρίου) σε ηλικία 96 ετών και η μεγαλοπρεπής κηδεία της αναμένεται την ερχόμενη Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ολυμπιακοί Αγώνες