fbpx

Τεράστια επιτυχία το αγώνισμα εμποδίων σύμφωνα με τη διεθνή ομοσπονδία

Τεράστια επιτυχία το αγώνισμα εμποδίων σύμφωνα με τη διεθνή ομοσπονδία

Η διεθνής ομοσπονδία του αθλήματος ισχυρίζεται ότι το 88% των αθλητών που πήραν μέρος στην έρευνά της έμειναν ικανοποιημένοι με τις δοκιμές του αγωνίσματος εμποδίων το οποίο θα αντικαταστήσει την ιππασία στο μοντέρνο πένταθλο.

 Συνολικά τέσσερις ήταν οι δοκιμαστικές διοργανώσεις στο διάστημα μεταξύ Ιουνίου και Οκτωβρίου με τους αθλητές που πήραν μέρος στην έρευνα να είναι από την ηλικιακή κατηγορία κάτω των 17 ετών μέχρι και τη μεγάλη κατηγορία. Πρόεδρος της UIPM, ο Κλάους Σόρμαν, πιστεύει ότι η αλλαγή αυτή μπορεί να φέρει την επανάσταση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αν εγκριθεί η αλλαγή με την ιππασία.

 «Μπορούμε να πούμε χωρίς φόβο ή δισταγμό ότι το αγώνισμα εμποδίων έχει αιχμαλωτίσει τη φαντασία της παγκόσμιας κοινότητας και έχει τη δυναμική να μεταμορφώσει το ιστορικό μας άθλημα σε κάτι πολύ πιο δημοφιλές, προσβάσιμο και συναρπαστικό για το κοινό δίνοντας μεγαλύτερη αξία στους Ολυμπιακούς Αγώνες και εμπνέοντας τους νέους σε κάθε χώρα», είπε ο Σόρμαν από το Μονακό.

Οι υπέρμαχοι της αλλαγής συμφωνούν ότι το αγώνισμα εμποδίων θα κάνει το μοντέρνο πένταθλο πολύ πιο προσβάσιμο και ελκυστικό στους νέους. Η τελική απόφαση θα ληφθεί στην ψηφοφορία το διάστημα 12 και 13 Νοεμβρίου όπου αναμένεται και επίσημα το αγώνισμα εμποδίων να είναι το πέμπτο του αθλήματος.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μοντέρνο Πένταθλο