fbpx

Αισιόδοξος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 ο Σόρμαν

Αισιόδοξος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 ο Σόρμαν

Ο πρόεδρος της διεθνούς ένωσης μοντέρνου πένταθλου, ο Κλάους Σόρμαν, επιμένει ότι είναι πεπεισμένος πως το άθλημα θα βρίσκεται στο πρόγραμμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 στο Λος Άντζελες μετά την τέταρτη και τελευταία δοκιμή του νέου αγωνίσματος, αυτό των εμποδίων.

 Το μοντέρνο πένταθλο έχει μείνει εκτός της αρχικής λίστας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν σε κάτι λιγότερο από έξι χρόνια από σήμερα εγείροντας αμφιβολίες αναφορικά με το μέλλον του. Το άθλημα, που επινόησε ο δημιουργός των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, ο Πιερ ντε Κουμπερτέν, εμφανίζεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1912 ωστόσο κινδυνεύει να μείνει εκτός Λος Άντζελες αν δεν καλύψει τις απαιτήσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

 Η UIPM δέχθηκε την προειδοποίηση από τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, ότι πρέπει να οριστικοποιήσει την πρότασή της για την αντικατάσταση της ιππασία, ειδικά μετά το σκάνδαλο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο με τον Γερμανό προπονητή Κιμ Ράισνερ να αποβάλλεται έχοντας ρίξει γροθιά σε άλογο κατά τη διάρκεια του αγώνα γυναικών.

 Ο Τόμας Μπαχ επιμένει ότι η UIPM πρέπει να επιδείξει σημαντική μείωση στο κόστος και την πολυπλοκότητα και να παρουσιάσει βελτίωση στους τομείς της ασφάλειας, της προσβασιμότητας και της απήχησης στο ευρύτερο αλλά και το νεανικό κοινό. Ο Σόρμαν από την πλευρά του είπε ότι ο οργανισμός εργάζεται για να διασφαλίσει ότι το άθλημα μπορεί να μείνει ζωντανό στους Ολυμπιακούς και βλέπει έναν νέο ορίζοντα με το νέο πέμπτο αγώνισμα.

 «Κατά την άποψή μου, είμαι πεπεισμένος για το πλάνο της ομοσπονδίας», είπε. «Ακούσαμε τη ΔΟΕ και ακολουθήσαμε την ατζέντα 2020+5. Παρακολουθούμε όσα μας ζήτησε η ΔΟΕ και θέλουμε να είμαστε ένας ισχυρός εταίρος στη βάση των ιδεών του Κουμπερντέν και του Ολυμπιακού Κινήματος, αυτός είναι ο στόχος μας. Η ΔΟΕ και το Ολυμπιακό Κίνημα μπορούν να αισθάνονται υπερηφάνεια καθώς δεν έχουμε σκάνδαλα και κάποια τρελή μέθοδο ώστε να γινόμαστε αντικείμενο κριτικής».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μοντέρνο Πένταθλο