fbpx

Υπέρ του νέου αγωνίσματος ο Πέτσιακ

Υπέρ του νέου αγωνίσματος ο Πέτσιακ

 Ο Πολωνός Γιάνουζ Πέτσιακ, κάτοχος χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου, ισχυρίζεται ότι η αντικατάσταση της ιππασίας με το αγώνισμα των εμποδίων στο πρόγραμμα διασφαλίζει ότι τα μετάλλια δεν θα κρίνονται πλέον από τον παράγοντα της τύχης ενισχύοντας επίσης και το μέλλον του αθλήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 Ο Πέτσιακ, ο οποίος είχε πάρει το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Μόντρεαλ το 1976 αποτελεί μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της διεθνούς ένωσης μοντέρνου πένταθλου και πιστεύει ότι οι αθλητές έμεναν με την αίσθηση της απογοήτευσης και της αδικίας από το σύστημα που ήθελε τυχαία δημιουργία συνδυασμού ίππου και ιππέα.

 Ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είπε ότι και ο ίδιος είχε υποφέρει από το συγκεκριμένο σύστημα και δεν θέλει άλλους αθλητές να βιώσουν τα ίδια συναισθήματα. Η ιππασία βγαίνει από το πρόγραμμα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι με την UIPM να την αντικαθιστά με τον αγώνα εμποδίων.

«Αγωνίστηκα στο μοντέρνο πένταθλο για είκοσι χρόνια και γνωρίζω ότι μερικές φορές στο άθλημά μας η ιππασία δεν ήταν πάντα δίκαιη», είπε ο Πολωνός. «Κληρώναμε τα άλογα, όχι όπως οι ιππείς στην ιππασία που γνωρίζουν τους ίππους τους. Πολλοί κορυφαίοι αθλητές υπέφεραν, κάτι που ήταν άδικο και είδαμε τι συνέβη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Ζανέιρο αλλά και του Τόκιο».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μοντέρνο Πένταθλο