fbpx

Παγκόσμιο Α/Γ: Μιτσέλι και Τσονγκ οι νέοι πρωταθλητές

Παγκόσμιο Α/Γ: Μιτσέλι και Τσονγκ οι νέοι πρωταθλητές

Για πρώτη φορά η Ιταλίδα και ο Βρετανός κατακτούν τον συγκεκριμένο τίτλο.

Η Έλενα Μιτσέλι από την Ιταλία και ο Τζόζεφ Τσονγκ από τη Μεγάλη Βρετανία αναδείχθηκαν για πρώτη φορά στην καριέρα τους παγκόσμιοι πρωταθλητές στο μοντέρνο πένταθλο στη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Στον τελικό των ανδρών ο Τσονγκ συνέχισε την κατάκτηση τίτλων καθώς είναι ο κάτοχος του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και νικητής στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου το 2019. Ο Βρετανός δέχθηκε μεγάλη πίεση στο σκέλος του αγώνα δρόμου Laser από τον ντόπιο Μοχάμεντ Ελγκέντι που πήρε το αργυρό μετάλλιο μπροστά στο κοινό της χώρας του με τον Ούγγρο Μπάλαζ Ζεπ να παίρνει το χάλκινο που είναι και το πρώτο του μετάλλιο σε επίπεδου παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Στον τελικό των γυναικών που ακολούθησε η Μιτσέλι κατάφερε να κάνει το βήμα παραπάνω από το αργυρό μετάλλιο που είχε πάρει στη Βουδαπέστη και το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019. Η Ιταλίδα άντεξε στην πίεση της Μισέλ Γκούλιας από την Ουγγαρία που έκανε δικό της το αργυρό μετάλλιο ενώ το βάθρο ολοκλήρωσε η Ίλκε Οζιουκσέλ από την Τουρκία η οποία άρχισε το σκέλος αγώνα δρόμου Laser ούσα στη δωδέκατη θέση.

Πέρα από την ατομική υπήρχε και η ομαδική κατηγορία ανδρών και γυναικών. Η Γαλλία πήρε την πρώτη θέση στους άνδρες, με δεύτερη την Ουγγαρία και τρίτη τη Γερμανία. Στις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η Μεγάλη Βρετανία με το αργυρό μετάλλιο να καταλήγει στη Νότια Κορέα και το χάλκινο στην Ουγγαρία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μοντέρνο Πένταθλο