fbpx

Μάρκεθ: “Όταν αποσυρθώ, θέλω να σκέφτομαι πως προσπάθησα για το καλύτερο”

Μάρκεθ: “Όταν αποσυρθώ, θέλω να σκέφτομαι πως προσπάθησα για το καλύτερο”

Μία… προβολή του εαυτού του στην εποχή που θα έχει αποσυρθεί πια από το Moto GP έκανε ο Μαρκ Μάρκεθ.

Ο αναβάτης της εργοστασιακής Honda, που την επόμενη σεζόν θα βρίσκεται στην Gresini της Ducati, έκανε ειδική μνεία στο πώς θέλει να αναπολεί την καριέρα του, όταν φτάσει το πλήρωμα του χρόνου.

Για τον έξι φορές παγκόσμιο πρωταθλητή το κυριότερο ζητούμενο είναι να καταβάλει κάθε προσπάθεια στο παρόν και να πραγματοποιήσει τις επιλογές που εκείνη τη στιγμή ζυγίζει ως σωστές. Με αυτόν τον τρόπο θα έχει την πιο ήσυχη συνείδηση όταν οι πίστες του Moto GP θα αποτελούν πια όχι καθημερινότητα, αλλά μία ανάμνηση.

“Ποτέ δεν κάθομαι σε ένα τραπέζι απλώς αναπολώντας την καριέρα μου, αν και είναι αλήθεια πως είχα μία ξεχωριστή καριέρα. Βίωσα πολλές και διαφορετικές καταστάσεις. Νίκες, πολεμικές κόντρες, τραυματισμούς, πολλά σκληρές στιγμές.

Για εμένα, η καριέρα μου είναι σχεδόν όμοια με την προσωπική ζωή ενός κανονικού ανθρώπου. Ποτέ δεν θα είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Μερικές φορές θα πρέπει να βγεις από τη ζώνη άνεσής σου και να προσπαθήσεις σκληρά.

Είμαι άνθρωπος που χρειάστηκε να προσπαθήσω πολύ. Πολλές φορές μετά το ατύχημα (το 2020) συλλογιζόμουν πως, ναι μεν είχα το ατύχημα, αλλά κατέβαλα προσπάθεια και μπορώ να κοιμηθώ ήρεμα απόψε. Για την καριέρα μου, όταν αποσυρθώ, θα θέλω να σκέφτομαι πως προσπάθησα και έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό.

Δεν θα θέλω να κοιτάζω πίσω, έχοντας αμφιβολίες για το πού έπρεπε να πάω ή εάν έπρεπε να αλλάξω ομάδα. Όχι, έκανα ό,τι ένιωθα πως ήταν σωστό την εκάστοτε στιγμή.

Έκανα και μερικά λάθη φυσικά και θα συνεχίσω να κάνω λάθη. Το σημαντικότερο όμως, όταν αποσυρθώ, θα είναι να μην έχω αμφιβολίες για τις επιλογές μου”, ανέφερε ο Μάρκεθ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μοτοσυκλέτα