fbpx

Rovanperä: Πανέτοιμος για τα sportscars!

Rovanperä: Πανέτοιμος για τα sportscars!

Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ράλι Kalle Rovanperä θα κάνει το ντεμπούτο του σε αγώνες σπορ αυτοκινήτων αντοχής. Ο Φινλανδός θα λάβει μέρος στον αγώνα 24 ωρών της σειράς Super Taikyu Series Fuji Super TEC στις 25-26 Μαΐου.

Ο πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda ανακοίνωσε ότι ο Rovanperä θα εμφανιστεί στις 24 ώρες Fuji με την εργοστασιακή ομάδα της Toyota ROOKIE Racing.

Ο Rovanperä θα οδηγήσει το #28 Toyota GR86 CNF Concept στην κατηγορία STQ. Πρόκειται για μια εκθεσιακή κατηγορία για ειδικά πρωτότυπα οχήματα που έχουν αναπτυχθεί από τους κατασκευαστές.

Το αυτοκίνητο του Rovanperä για τις 24 Ώρες Fuji θα είναι το Toyota GR86 CNF Concept. Είναι μια τροποποιημένη έκδοση του ελαφρού σπορ κουπέ της Toyota που λειτουργεί με αγωνιστικό καύσιμο χωρίς άνθρακα.

Αντί του επίπεδου τετρακύλινδρου κινητήρα 2,4 λίτρων που ανέπτυξε η Subaru, το GR86 CNF Concept τροφοδοτείται από τον τρικύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα που χρησιμοποιείται στο Toyota GR Yaris.

Θα μοιραστεί το κόκπιτ με τους τέσσερις μόνιμους οδηγούς της ομάδας, μεταξύ των οποίων οι Kazuya Oshima και Sho Tsuboi. Ο Oshima κέρδισε τον τίτλο GT500 το 2019 και είναι επίσης επικεφαλής της ομάδας στο αυτοκίνητο #28. Ο Tsuboi είναι δύο φορές και υπερασπίζεται τον τίτλο του πρωταθλητή της σειράς SUPER GT Series GT500 με την TOMS Racing.

Μαζί τους είναι ο Eisuke Sasaki, οδηγός δοκιμών του Toyota Advanced Technical Skills Institute. Και ο Daisuke Toyoda, γιος του Akio και έμπειρος οδηγός Super Taikyu.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Αυτοκίνητο