fbpx

Williams: Έκανε το «μπαμ» με Block!

Williams: Έκανε το «μπαμ» με Block!

Η Lia Block θα εκπροσωπήσει την Williams Racing για την περίοδο 2024 της F1 Academy, αγωνιζόμενη με την ART Grand Prix.

Η Lia έχει συμμετάσχει σε αγώνες ράλι, Extreme E και rallycross. Η 17χρονη ξεκίνησε τα καρτ και τα ράλι από 11 ετών. Το ντεμπούτο της στο F1 Academy θα σηματοδοτήσει την πρώτη της πλήρη σεζόν σε αγώνες μονοθεσίων. Η Lia έκανε πρόσφατα δοκιμές με μονοθέσιο για την προετοιμασία αυτής της νέας πρόκλησης.

Η Lia έχει μεγαλώσει στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και έχει πολλές διακρίσεις στο όνομά της. Πιο σημαντική είναι η νίκη της στην κατηγορία Open Two-Wheel Drive της American Rally Association το 2023. Έτσι έγινε η νεότερη πρωταθλήτρια της ARA στην ιστορία.

Ως μέρος της Ακαδημίας Οδηγών της Williams Racing, η ομάδα θα υποστηρίξει τη μάθηση και την ανάπτυξη της Lia για να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητές της καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν της Ακαδημίας F1. Θα συνεργαστεί στενά με την ομάδα του Grove για να βελτιώσει τις ικανότητές της. Και φυσικά θα έχει πρόσβαση σε όλο το φάσμα της υποστήριξης της Ακαδημίας.

Η F1 Academy, η σειρά αγώνων αποκλειστικά για γυναίκες, θα ξεκινήσει τη δεύτερη σεζόν της το 2024. Κάθε ομάδα της Formula 1 στέλνει μια οδηγό. Και οι επτά γύροι της σειράς θα υποστηρίξουν αγώνες της F1 σε Ευρώπη, Ασία και Βόρεια Αμερική. Η σεζόν ξεκινά στη Σαουδική Αραβία και περιλαμβάνει αγώνες σε Μαϊάμι, Βαρκελώνη, Ολλανδία, Σιγκαπούρη, Κατάρ και Άμπου Ντάμπι.

«Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που θα ενταχθώ στην Ακαδημία Οδηγών της Williams και θα αγωνιστώ στο F1 Academy το 2024! Αυτό είναι κάτι που δεν θα μπορούσα ποτέ να ονειρευτώ. Ανυπομονώ να αγκαλιάσω αυτή τη νέα εμπειρία και να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερα» τόνισε η κόρη του αείμνηστου ken Block.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Αυτοκίνητο