fbpx

McLaren: Παρουσίασε την MCL38

McLaren: Παρουσίασε την MCL38

Η McLaren παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο για το 2024. Η βρετανική αγωνιστική ομάδα είχε ήδη αποκαλύψει το χρώμα της MCL38 στις 16 Ιανουαρίου.

Η MCL38 θα ολοκληρώσει το πρώτο της shakedown στο Silverstone την Τετάρτη. Οι επίσημες χειμερινές δοκιμές ξεκινούν στις 21 Φεβρουαρίου στο Μπαχρέιν.

Ενώ η McLaren έχει επιλέξει τη συνέχεια στην οπτική της εμφάνιση με το χρώμα παπάγια, η τεχνική ιδέα βασίζεται στο αυτοκίνητο με το οποίο η McLaren κατέκτησε την τέταρτη θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών με ένα εξαιρετικό δεύτερο μισό της σεζόν 2023.

Από καθαρά αεροδυναμική άποψη, η McLaren φαίνεται να εστιάζει στην “εξέλιξη αντί για επανάσταση” με την MCL38. Το πλευρικό προφίλ, το σχήμα των πλευρικών πτερυγίων, ακόμη και τα bargeboards, τίποτα από αυτά δεν φαίνεται ριζικά διαφορετικό από το 2023.

Τα εμπρός και πίσω φτερά (τα οποία πιθανότατα θα ανανεωθούν πριν από το Μπαχρέιν) φαίνονται επίσης παρόμοια. Μόνο το airbox στενεύει προς τα κάτω και φαίνεται στενότερο με την πρώτη ματιά.

Παρόλο που το project MCL38 ξεκίνησε αρχικά στην αεροδυναμική σήραγγα της Toyota στην Κολωνία, το πλαίσιο έχει τελειοποιηθεί στην εσωτερική αεροδυναμική σήραγγα στο Woking από τον Σεπτέμβριο. Επιπλέον, οι νέες παραγωγικές δυνατότητες βρίσκονται σε λειτουργία, όπου η McLaren μπόρεσε να κατασκευάσει όλα τα μέρη από ανθρακονήματα και μέταλλο για το νέο αυτοκίνητο στο εσωτερικό της εταιρείας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Αυτοκίνητο