fbpx

Hyundai Kona: «Καμπανάκι» από τον ANCAP

Hyundai Kona: «Καμπανάκι» από τον ANCAP

«Καμπανάκι» για το Hyundai Kona από το ANCAP, τον φορέα μέτρησης της ασφάλειας των αυτοκινήτων σε Αυστραλία και Ασία.

Το κορεάτικο SUV απέσπασε τέσσερα και όχι πέντε «αστέρια», έπειτα από τις δοκιμές πρόσκρουσης που υποβλήθηκε.

Η βαθμολογία ασφάλειας τεσσάρων αστέρων ισχύει για τις βενζινοκίνητες, υβριδικές και ηλεκτρικές εκδόσεις του Kona.

Οι επιδόσεις του Kona στις δοκιμές πρόσκρουσης παρουσίασαν μικτά αποτελέσματα, με τους μέγιστους βαθμούς να απονέμονται για την προστασία του οδηγού στις δοκιμές πλευρικής και πλαγιομετωπικής πρόσκρουσης.

Η προστασία του θώρακα του οδηγού στη μετωπική δοκιμή πλήρους πλάτους αξιολογήθηκε ως αδύναμη.

 Παρατηρήθηκε επίσης ότι το ομοίωμα οδηγού γλίστρησε κάτω από το τμήμα της ζώνης ασφαλείας, με τις δυνάμεις σύγκρουσης να μεταφέρονται στην κοιλιά. Κάτι που συνεπάγεται υψηλότερο κίνδυνο τραυματισμού στην κοιλιά.

Η προστασία που προσφέρεται στους επιβάτες των μπροστινών καθισμάτων έδειξε επίσης μικτά αποτελέσματα. Επαρκής και οριακή προστασία προσφέρεται στον οδηγό.

Το Hyundai Kona περιορίστηκε στα τέσσερα αστέρια λόγω των επιδόσεών του στους τομείς αξιολόγησης της προστασίας των ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου και της υποβοήθησης της ασφάλειας, όπου ισχύουν κατώτατα όρια 70% για την απόκτηση πέντε αστέρων. Το Kona πέτυχε βαθμολογία 64% και 62% σε αυτούς τους τομείς αντίστοιχα, ενώ η απόδοση του αυτόνομου συστήματος πέδησης έκτακτης ανάγκης (AEB) αξιολογήθηκε ως επαρκής σε δοκιμές με πεζούς και ποδηλάτες. Το σύστημα διατήρησης λωρίδας έκτακτης ανάγκης (ELK) που διαθέτει το Kona παρουσίασε επίσης επαρκή απόδοση, μεταξύ άλλων σε δοκιμές ELK με μοτοσικλέτα. Καλή απόδοση παρουσιάστηκε σε σενάρια δοκιμών AEB με μοτοσικλέτα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα