fbpx

Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα: Οι 10+1 υποψήφιοι

Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα: Οι 10+1 υποψήφιοι

Η διαδικασία για την ανάδειξη του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς για την Ελλάδα» μπαίνει στην τελική ευθεία. Τα μέλη του θεσμού να έχουν ψηφίσει την δεκάδα των μοντέλων που θα διεκδικήσουν τον τίτλο για το 2024. Μόνο που φέτος, η τελική λίστα αποτελείται από 11 μοντέλα!

Οι 27 δημοσιογράφοι του Ελληνικού Ειδικού Τύπου επέλεξαν από την αρχική λίστα των 21 νέων μοντέλων που λανσαρίστηκαν στην ελληνική αγορά μέσα στο 2023, τα δέκα καλύτερα.

Στο τέλος της διαδικασίας, δύο μοντέλα συγκέντρωσαν τις ίδιες ψήφους στην 10η θέση. Ως εκ τούτου, οι φιναλίστ να είναι τελικά έντεκα.

Τα 11 υποψήφια μοντέλα για ον τίτλο «Αυτοκίνητο της χρονιάς για την Ελλάδα 2024» είναι με αλφαβητική σειρά:

1.            Citroen C4 X

2.            Dacia Spring

3.            Honda Civic e:HEV

4.            Hyundai Kona

5.            Jeep Avenger

6.            Kia Niro

7.            MG4

8.            MG ZS

9.            Nissan X-Trail

10.          Peugeot 408

11.          Renault Austral

Αξιοσημείωτο είναι πως από τα 11 μοντέλα, τα δύο είναι αποκλειστικά ηλεκτρικά! Επίσης, τα πέντε έχουν στη γκάμα τους και αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις. Τα υπόλοιπα τέσσερα διατίθενται (και) ως υβριδικά. Κάτι που δείχνει το μέγεθος της διείσδυσης της ηλεκτροκίνησης στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου.

Η τελική φάση της ανάδειξης του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς για την Ελλάδα 2024» περιλαμβάνει την συγκριτική οδήγησή τους. Η εν λόγω ενέργεια θα λάβει χώρα στα τέλη Νοεμβρίου. Η τελική ψηφοφορία για την ανάδειξη του νικητή θα διεξαχθεί το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Αυτοκίνητο